SON DAKİKA

Haberertesi

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT KADIKÖY İÇİN KONUŞTU

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT KADIKÖY İÇİN KONUŞTU
Bu haber 11 Aralık 2018 - 8:00 'de eklendi ve 505 views kez görüntülendi.

40 YILDIR KADIKÖY’DE YAŞAYAN KADİR GÖKMEN ÖĞÜT KADIKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy belediye başkan aday adayı 24. Dönem İstanbul Milletvekili ve eski parti meclisi üyesi Kadir Gökmen Öğüt, hedeflerini anlattı.
“PROJELER HALKIN VE MESLEK ODALARININ ONAYINDAN GEÇECEK”
İlçeyi kültür ve sanat ile anılan bir hale getirmek ve Kadıköy’ü daha çok yayalaştırmak istediğini anlatan Öğüt, “Hiçbir proje Kadıköy halkının ve meslek örgütlerinin onayı olmadan hayata geçirilmeyecek. Kadıköy’e gelenler ilçeyi doya doya yaşayacak” dedi.
“KADIKÖY’E ADANMIŞ BİR HAYAT”
E563F317-0C49-44CC-84E4-0A53D433DE83
7 yıl boyunca SHP ve CHP’de ilçe başkanlığı yaptım. İlçeyi sokak sokak bilen buraya aşık birisiyim. STK’larla, dernekler ve sendikalarla 30 yıldır görüşerek iç içe siyaset yapıyorum. Kadıköy’ün daha iyi noktalara ulaşması ve tüm başkanlarımızın yaptıklarının üzerine bir şeyler katmayı istiyorum. Bunun yanında ana kentte oyumuzu artırmayı ve yüzde 80 ile Kadıköy’de seçilmek gibi bir hedef için aday oldum. Kadıköy’ün kültür sanat ile anılan bir ilçe olmasını istiyorum. Laik ve demokrat insanların yaşadığı bir yer burası.
“HAYALİMDEKİ KADIKÖY”
Türkiye’nin güvenli, sanatın önde olduğu ilçeye gelen birinin farklı bir yerdeyim dediği bir ilçe yaratmak hayalim. Burada yaşayan insanların yüzde 35 yüksek öğrenim mezunu ve yaş ortalamsı 43. Devletten bedava hiçbir beklentisi olmayan Türkiye’nin ekonomisine katma değer vergisi koyan ve sadece belediyecilik dışında beklentisi olmayan yurttaşlar var. Her köşe başının sanat yeri olduğu bir ilçe hayalim. Gördüğünüz boş duvarlarda bir şiir ya da şairin resmi, romancının dizeleri olacak. Kadıköy sokakları tiyatronun ve sinemaların tartışıldığı yer olacak. Kadıköy’de yaşamak ayrıcalık olacak.
“BUGÜNE KADAR ÇOK GÜZEL İŞLER YAPILDI, BUNLARI DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ”
AKP’li bir belediyeden ilçeyi almış olsaydık işimiz daha kolay olacaktı. 1-1,5 ay içinde bütün farkı göreceklerdi. Ama arkadaşlarımız o kadar çok şey yaptı ki biz bunu biraz daha geliştireceğiz. Yaşlı nüfusu fazla, bu yüzden sağlığa ulaşımı kolay olması lazım. Yapılanın üstüne bir şeyler eklemek istiyoruz. Kadınlarımız için sağlık merkezi ve kreşler yapılacak. Çocuklarını bırakacak yer bulamıyorlar. Sosyal alanlar yaratacağız buralar toplumla iç içe olacak. Yaşını almış insanları bir kenara atılmıs değil de hayatın içinde tutmak istiyoruz. Tiyaro talebi var ama tiyatro salonu yeterli değil. Üniversite öğrencilerinden faydalanıp onların sanat yapmasını sağlayacağız. Sokaklarda seyyar kültür karavanları ile tiyatro müzik yapar hale getireceğiz. Nitelikli sanatı ayağa götürdüğünüz zaaman çok daha iyi şeyler yaratacaktır.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDEKİ AKSAKLILKLAR İLK HEDEFİM”
Kadıköy’de eski binalar ağırlıkta ama hem yerleşim hem de diğer ilçelere göre daha az riskli olan bir yer. Kentsel dönüşüm ranta dönüştüğü için burada rahatsızlık yarattı. Fikirtepe’de eğitimdeki düzensizlik rantsal dönüşüme neden oldu. Muhtarlarla, STK’larla, şehir plancıları ve o sokak yaşayan yurttaşlarla anlaşmadan hiçbir adım atılmayacak. Yıkım için anlaşılan yarım kalmış inşaatlar var. Oraların da bir an önce yapılması gerekiyor. Çünkü terk edilmiş hale gelen o yerlerde uyuşturucu ve mafya yapılanması başladı.
“KADIKÖYLÜLER ‘KAYMAK TABAKA’ DEĞİL”
40 yıldır Kadıköy’de yaşıyorum. Öyle bir kaymak tabaka yok. Ama eğitim seviyesi yüksek insanlar var. Burada CHP’ye oy veren seçmenin üçte ikisi 4 bin liranın altında gelire sahip. Yüzde 46’sı ise 2 bin 500 lira altında geliri var. AKP’nin yarattığı bir kaymak tabaka var ama onlar da ülkeyi terk etti. Bu sözler düşmanlaştırmaktan başka bir şey değil. Sürekli yaşam tarzını tehdit ediyorlar. Kadıköylülerin AKP’ye oy vermemesinin nedeni de ötekileştirme. En çok Fikirtepe’de oy alıyordu oradan da artık oy alabileceği şüpheli.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA