SON DAKİKA

Haberertesi

İZMİR’DE VALİLİK BARO TARTIŞMASI

İZMİR’DE VALİLİK BARO TARTIŞMASI
Bu haber 27 Ekim 2018 - 19:43 'de eklendi ve 227 views kez görüntülendi.

VALİLİK CUMHURİYET KORTEJİNE 20 KİŞİLİK SINIRLAMA GETİRDİ
İZMİR BARO BAŞKANI YÜCEL 8 BİN 400 AVUKATA ÇAĞRI YAPTI

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, İzmir Valiliği tarafından Cumhuriyet Bayramı Kortej Yürüyüşü’nün güvenlik gerekçesiyle 20 kişiyle sınırlandırılmasına tepki olarak, Pazartesi sabahı baro mensubu avukatlarla birlikte baro önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüme ve toplu katılma kararı aldı.
BARO ÜYESİ AVUKATLAR TOPLU YÜRÜYÜŞ YAPARAK TÖRENE KATILACAKLAR
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kortej yürüyüşünün 20 kişiyle sınırlandırılması kararını kabul etmeyeceklerini belirten İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel,  İzmir Barosu’na kayıtlı 8 bin 437 avukata 29 Ekim Pazartesi günü sabah 09.00’da baro önünde buluşup Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüme çağrısında bulundu.
BARO BAŞKANI ÖZKAN YÜCEL, BARO MENSUBU AVUKATLARA ÇAĞRI YAPTI
Cumhuriyet Bayramı ve diğer özel milli günlere katılımın çeşitli gerekçelerle azaltılmak istendiğini savunan Baro Başkanı Özkan Yücel, bu tür kararların halka karşı da saygısızlık olduğunu belirterek, avukatlara şu çağrıyı yaptı:
“Valilik tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yılı tören geçişi için yapılan resmi davette, katılımın 20 kişiyle sınırlandırılacağı bildirilmiştir. İzmir Barosu olarak, Cumhuriyetin kurucu değerlerinin yüceltildiği özel günlere ilginin türlü bahanelerle azaltılmak istenmesini kabul etmiyoruz. Bu konudaki cevabi yazımız, İzmir Valiliği ile paylaşılmış ve alana baromuz mensubu bütün meslektaşlarımızla beraber gideceğimiz kendilerine iletilmiştir. Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamak için 29 Ekim sabahı, saat 9.00’da İzmir Barosu önünden Cumhuriyet Meydanı’na yapacağımız yürüyüşe tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz.
VALİLİĞE YAZI GÖNDERDİ
İzmir Valiliği’ne kararlarını bir yazıyla da bildiren İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz’a hitaben düşünce ve kararlarını bildiren bir cevabi bir yazı gönderdi.
KURULUŞ GÜNÜ COŞKUSUNU ENGELLEMEK ASLA KABUL EDİLEMEZ
Baro Başkanı Yücel, Valiliğe gönderdiği yazıda, tepkisini ve düşüncelerini şöyle ele aldı:
“Sayın İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz,
Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 95’inci yıldönümü etkinliği için yapmış olduğunuz daveti memnuniyetle karşıladık.  Ancak sözkonusu davetinizde, ‘Tören geçişinin daha güzel ve emniyetli bir şekilde yapılması için yürüyüş gruplarının 20 kişiyle sınırlandırılacağı ve sayın Valiliğiniz tarafından katılımcı kartı verilmeyen kişilerin kortej yürüyüşüne alınmayacağı tarafımıza bildirilmiştir.
Bizler, İzmir Barosu yönetim kurulu olarak, Cumhuriyetimizin ilan edildiği bu önemli günün büyük bir coşku ve mümkün olan en geniş katılımla kutlanması gerektiğine inanmaktayız. Güvenlik gibi sebepler gerekçe gösterilerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel anlam ifade eden milli bayram ve diğer özel günlerinin sürekli surette yıpratılması sonucunu doğuracak bu kararınızın en başta canı pahasına ülkemizi kurtarmak için savaş vermiş halkımıza karşı saygısızlık olacağını düşünüyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluş gününün coşkusunu azaltmak, halkın Cumhuriyete bağlılığını göstermesini engellemek asla kabul edilemez. Padişah sultasının yıkılarak, tek adamlığa karşı milletin egemenliğini esas alan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 29 Ekim tarihini, milletin kendisiyle beraber kutlamak kadar doğal birşey yoktur.  Adaletin üç sac ayağından birisi olan savunmanın temsilcilerinin bu anlamlı günde herhangi bir güvenlik riski yaratmayacakları da açıktır.  Bu nedenle 110’uncu kuruluş yılını eda etmekte olan şanlı İzmir Barosu’nun yeni seçilmiş Yönetim Kurulu olarak baromuza kayıtlı 8 bin 437 meslektaşımızla beraber 29 Ekim günü tören alanında olma azminde olduğumuzu bildirir, konu hakkında gereğinin yapılmasını dileriz.”

KAYNAK: EGEPOSTASI

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA