SON DAKİKA

Haberertesi

İYİ PARTİ İZMİR’E İYİ ADAY

İYİ PARTİ İZMİR’E İYİ ADAY
Bu haber 15 Aralık 2022 - 9:46 'de eklendi ve 47 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
DENEYİMLİ SİYASETÇİ ŞAKİR GENÇ İYİ PARTİ İZMİR İL BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Şakir Genç, düzenlediği basın toplantısında partisinin il başkanlığına adaylığını açıkladı.

DELEGENİN İRADESİNE SAYGI
İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Şakir Genç,: “Son kararı verecek olan dava arkadaşlarım olan, partimizin saygın delegeleridir. Bizim de delegelerin teveccühüne boynumuz kıldan incedir” dedi.

İLÇELER KONGRE SÜREÇLERİNİ BİTİRDİ
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Şakir Genç, İyi Parti İzmir İl başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, “Bilindiği gibi; İYİ Parti İzmir ilçe başkanlıklarımız, kongrelerini tamamladı. Yeni yönetimlerimiz, ilçe seçim kurullarından mazbatalarını alarak görevlerine başladı. İlçe başkanlarımızı, yönetimlerini ve il delegelerini ayrı ayrı tebrik eder, başarılar dilerim” dedi.

TEK DERDİMİZ TÜRKİYE’Yİ İYİLEŞTİRMEK
15 Ocak’ta yapılacak İYİ Parti İzmir İl kongresine değinen Genç, “ilk dönem Kalkınma Politikaları Başkanı, ikinci dönem Siyasi İşler Başkanı olarak iki dönemdir İl Başkanımız Sayın Hüsmen Kırkpınar ile birlikte İYİ Parti İzmir İl Yönetimi’nde görev aldım. Dört yıllık yol arkadaşlığımızda birbirimizi asla incitmedik. Kendileri partimizden milletvekili aday adayı olacağını ve 3. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağını açıklamışlardır. Allah, yolunu ve bahtını açık etsin. İl Başkanım Sayın Hüsmen Kırkpınar ile helalleşmek ve İl Başkanlığı’na adaylığım konusunda izinlerini istemek için görüştüm. “Benden yana Allah yol açıklığı versin. Hakkında hayırlısı olsun. Başarılar dilerim!” icazetinden sonra İzmir teşkilatımızın teveccühünü emir kabul ederek “kutlu davamıza hizmet aşkıyla” sarılarak yola çıktık.”

“Cenabı Allah’ın takdiri ve dava arkadaşlarım olan il delegelerimizin teveccühüne boynumuz kıldan incedir!
Sizlerin teveccühüyle, teşvikiyle, iyi niyetiyle İYİ Parti İzmir İl 3. Olağan Kongresi’nde İl Başkanı adaylığımı açıklıyorum.”

“Bu yola çıkarken elbette “büyüklerimize” danıştık, fikirlerini aldık. Onların görüşleri, bizim için çok değerlidir. Bu düşüncelerden genel kurul listemizde ve il başkanlığı çalışmalarımızda tabii ki yararlanacağız.”

“Ancak şunu kesinlikle vurgulamak isterim ki, hiçbir kişi veya gruba angaje olarak yola çıkmadık. Zaten böyle bir gruplaşmayı da doğru bulmuyoruz. Bizim için partimizin her bireyi “İYİ”dir, değerlidir. Kimseyi diğerlerinden ayırt etmeyen, ötekileştirmeyen ya da diğerlerinden üstün görmeyen bir anlayışı benimsiyoruz.
Tek derdimiz İzmir’i İYİleştirmek, Türkiye’yi İYİleştirmektir”

CUMHURİYET 100. YILINDA ASLINA RÜCU EEDECEKTİR

Türkiye Cumhuriyeti, 20 yıllık AKP iktidarı döneminde ne yazık ki çok yıpratıldı.
Demografik yapımız yozlaştırıldı.
Tarihi yanlışlarla dolu dış politika nedeniyle ülkemiz yabancılaştırıldı.
Cumhuriyetin kurum ve kuruluşları itibarsızlaştırıldı, parçalandı, “yerli ve milli” söylemiyle yabancılara peşkeş çekildi.
Vatandaşlar açlığa mahkum edildi.
Gençlerimiz gelecek kaygısıyla baş başa bırakıldı.
Devletimizin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atan politikalar sıradanlaştı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi işlevsizleştirildi, demokrasi neredeyse rafa kaldırıldı, ülkeye “tek adam rejimi” dayatıldı.

Tüm bunlar yaşanırken, adında “milliyetçilik” olan parti, “milliyetçiliği ayaklar altına almakla” övünen iktidarın “koltuk değneği” olmayı kendine layık görüyor.
Adında “adalet” olan parti, hukuku hiçe sayarak toplumu “adaletsizliğe” mahkum ediyor.
Adında “kalkınma” olan parti, ekonomiyi batırarak vatandaşın sofrasından her gün bir lokma daha çalıyor.
Ancak bu düzen böyle devam edemez.
Türkiye hiçbir zaman çözümsüz kalmamıştır, yine kalmayacaktır. Tüm bu sorunların kaynağı olan “bataklık” önümüzdeki seçimde kurutulacaktır.

“HER ŞEY İYİ OLACAK”
Türkiye’deki her kişi ve kurum “İYİ” olmayı hak ediyor.
Türkiye İYİ Parti iktidarını hak ediyor.
İYİ Parti’nin İzmir’deki “İYİ” insanları ben ve ekibimi işbaşına getirdiği gün, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da İYİ Parti’yi iktidar yapma hedefi doğrultusunda, yorulmak nedir bilmeden, dava arkadaşlarımla birlikte gece gündüz sahada olacağız.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ ANIMSATTI
Tüm bu çalışmaları yaparken asla “büyüklük” taslamayacağız. Çünkü biz halkın ta kendisiyiz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri, çalışmalarımızda yolumuzu aydınlatacaktır:
“Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.”

İZMİR’DE HEDEF: “BİRİNCİ PARTİ”
Genç, bir soru üzerine: “Bizim İzmir özelinde ve Türkiye genelinde oyumuz tüm ölçme parametrelerinde hızlı bir şekilde yükselişini sürdürüyor. İzmir’de demokrat nitelikli bir insan profili hakim… İzmir’in sosyal demokrat kimliği diye bir kimlik kentin analiziyle örtüşmüyor. Kentte seçmen tabanımızın güçlü olduğunu ve İzmir’i birinci parti olarak temsil edileceğimi inanarak söylüyorum. Parti içinde teknik hatalar olmazsa İzmir’de birinci parti çıkarız; Türkiye genelinde de birinci ya da ikinci parti olma hedefimiz var. Tüm istatistikler de bunu gösteriyor.” Dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA