SON DAKİKA

Haberertesi

İMRANLI FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

İMRANLI FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ
Bu haber 07 Ağustos 2021 - 6:38 'de eklendi ve 120 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
BAŞKAN MURAT AÇIL’DAN ÖRNEK KARAR


Sivas’ın İmranlı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Murat Açıl, 28-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak “Geleneksel İmranlı Kültür ve Sanat Festivali’nin” iptal edildiğini duyurdu. Son zamanlarda üst üste yaşanan doğal afetler nedeniyle bu kararı aldıklarını ifade eden Açıl, şunları ifade etti.

KAMUOYUNA DUYURU
Kıymetli komşularım, değerli hemşerilerimiz, sevgili dostlar
Bildiğimiz gibi bir süredir yaşanan doğa olayları nedeniyle üzüntülü günler yaşıyoruz. Ülkemizin bazı kentleri sel olayları, bazı bölgeleri ise yangınlar nedeniyle ağır tahribat altında.

“DOĞADAN FERYATLAR YÜKSELİRKEN BİZ TÜRKÜLER SÖYLEYİP HALAYLAR ÇEKEMEZDİK”

Yaşanan sel ve yangınlar nedeniyle yok olan köylerimiz, yaşamını yitiren canlılar, sonsuzluğu uğurladığımız insanlarımız ve kaybettiğimiz binlerce hektar ormanlık alanlarımız hepimizin yükselen ağıtı haline geldi.
Acılarla mücadele ettiğimiz bu günlerde, doğadan ağıtlar yükselirken bizler türküler söyleyip halaya duramazdık.

“FESTİVALİMİZİ BU SENE YAPMAYACAĞIZ”

Bu nedenle 28 – 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığımız, geleneksel İmranlı Kültür ve Sanat Festivalimizi bu yıl yapmama kararı aldık.

“FESTİVAL BÜTÇESİNİ YARALARI SARMAK İÇİN KULLACAĞIZ”
Değerli hemşerilerimizin bu kararımızı anlayışla karşılayacağınızı biliyoruz. Yaşadığımız süreç nedeniyle festival için ayırdığımız bütçeyi ve yapacağımız destek kampanyası ile elde edeceğimiz yardımları da yanan bölgelerin yaralarını sarmak için kullanacağız.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Yaralarımızı hep birlikte saracağımız bu günlerden, dayanışmanın etkin gücüyle büyüttüğümüz sağlık ve huzur dolu yarınlara ulaşmak dileğimizle…
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Murat AÇIL
İmranlı Belediye Başkanı

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA