SON DAKİKA

Haberertesi

İKİ CAN DAHA GİTTİ

İKİ CAN DAHA GİTTİ
Bu haber 23 Mayıs 2014 - 11:40 'de eklendi ve 489 views kez görüntülendi.

UĞUR KURT’TAN SONRA BİR YURTTAŞ DAHA CAN VERDİ
Okmeydanı Cemevi’nde bir cenaze törenine katılmak için buraya giden ve cemevinin bahçesinde polis tarafından vurulan Uğur hayatını kaybetti.
MÜDAHALELERDE BİR KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ
Cenaze için geldiği Okmeydanı’nda polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt için gece boyunca İstanbul Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe’de protesto gösterileri düzenlendi. Polisin yine çok sert müdahale ettiği gösteriler sırasında çıkan olaylarda kimliği belirlenemeyen bir vatandaş daha hayatını kaybetti. Ortaya çıkan görüntü ise polisin duyarsızlığının fotoğrafı olarak hafızalara kazınacak.
UĞUR KURT HASTANEDE YAŞAMINI KAYBETTİ
Okmeydanı Cemevi’nde cenazeye katılan Uğur Kurt (30), Berkin Elvan için yapılan bir eyleme müdahale eden polisin açtığı ateş sonucu cemevinin bahçesinde çenesinden vurularak ağır yaralandı. Uzun süre ambulans bekleyen Kurt, kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı. Uğur Kurt, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.
ERDOĞAN’DAN GARİP SÖZLER: “ÖLEN ÖLMÜŞ GEÇMİŞTİR”
Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan şunları söyledi. “-Bunlar ne akılsız adamlar ya… Ne densiz adamlar.. Ellerinde kalem çalakalem gidiyorlar.
-Bütün mesele kulavuzu karga olan mesele…Kargaya da hakaret etmeyelim…
-Biz bu ülkede hiçbir gerilimin kaynağı değiliz.
-Dün Berkin Elvan’ın anmasını yapıyorlar… Kılıçdaroğlu ne diyor ‘Ekmek almaya gidiyordu’ kayıtlar ortada.. Her ölüm hadisesinde bir tören mi düzenleyeceğiz. Ölmüştür geçmiştir… ”
İSTANBUL VALİSİ TWİTTER’DEN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Açıklama İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan geldi
Vali Mutlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Okmeydanı Hastanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı, vefat etti. Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
AMBULANS GİREMEDİ
Uğur Kurt’un vurularak yere düşmesi üzerine cemevi bahçesi içerisinde panik oldu. Kurt’un vurulması üzerine yardıma koşanlar bu sırada polisin attığı biber gazına maruz kaldı. Kurt yaklaşık 25 dakika sonra gelen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kurt, acil olarak ameliyata alınarak çenesinden giren ve ense kökünde kalan mermi çıkarıldı. Doktorları yaptıkları açıklamada Kurt’un durumunun kritik olduğunu ve felç kalma riskinin bulunduğunu açıkladı. Cemevine giden Avukat Evrim Deniz Karatana da “B’nin katilleri hâlâ cezalandırılmadığı için polis rahatlıkla halka ateş açabiliyor” dedi.
CEMEVİNE ATEŞ AÇILIR MI?
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin ise polisin cemevine kasıtlı ateş açtığını belirterek özetle şunları söyledi: “Her zaman olduğu gibi burada cenaze vardı. Uğur kardeşimiz de kendi köylüsü olan bir cenaze için cemevinin bahçesindeydi. Yukarıda küçük bir eylem olmuş ve polis akreple yukarıdan cemevine ateş açıyor. O sırada Uğur yere düştü. Cemevinin avlusunda vurulan bu kaçıncı yurttaşımız. Resmen hedef alıyorlar. Burada bir eylemci dahi yoktu.” Uğur Kurt’un katıldığı cenaze sahipleri de “Annemin cenazesine gelen misafirimi vurdular. Uğur başın sağ olsun diyordu. O sırada yere düştü. Bizim acımızı paylaşmaya geleni vurdular. Lanet olsun. Nedir bu ya! Suçumuz Alevi olmak mı?” diye tepki gösterdi.
PROTESTO EDENLERE DE GAZLI MÜDAHALE
Uğur Kurt’un polis tarafından vurularak ağır yaralanması üzerine esnaf kepenk kapattı. Okmeydanı halkı cemevi önünde toplanarak Anadolu Kahvesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada grubun önü polislerce kesilerek engellendi. Polise tepki gösteren gruptakiler, yolu kapatarak oturma eylemine başladı. Bir süre sonra polis aralarında yaşlı kadınların da bulunduğu gruba biber gazı ile müdahale etti. Grup Okmeydanı sokaklarında “Katil polis bir canımızı daha vurdu. Hesabını soracağız” pankartı açarak “Katil polis hesap verecek”, “Hırsız, katil AKP” sloganları atarak yürüdü.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA