SON DAKİKA

Haberertesi

İHSANOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR

İHSANOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR
Bu haber 03 Temmuz 2014 - 21:33 'de eklendi ve 393 views kez görüntülendi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI CNN TÜRK’TE KONUŞTU
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, CNN Türk’te yayınlanan Eğrisi Doğrusu programına konuk olarak Gazeteci Taha Akyol’un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı adaylık sürecine ilişkin İhsanoğlu, “İki genel başkan adaylık teklif edince “Ehl-i edep” olarak kabul ettim” dedi.
İKİ GENEL BAŞKAN’IN TEKLİFİNİ EHL-İ EDEP OLARAK KABUL ETTİM
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, adaylık sürecine ilişkin, “Cumhurbaşkanlığı ile ilgili tartışmalar başlayınca sayın Kılıçdaroğlu’nun profil çizerek ortaya koyduğu bir beklenti vardı. Sayın Bahçeli’nin düşünceleri vardı. Gazetelerde çıktı. Bu söylemleri, ben kendime alınmadım. Çok zor, şerefli bir görevi 9 sene yürüttükten sonra vatanıma döndüm. Kendime, aileme göre bazı programlar yaptım. İki taraftan da temaslar gelmeye başladı. Ben teşekkür ettim. Çok büyük devlet, çok sayıda insan bu şerefli görevi dürüstçe yapabilir. Beni maruz görünüz dediğim halde. Baktım iki taraftan da ısrar var. Türkiye’nin bir demokratik alternatife ihtiyacı vardır. Türk milletti size görev veriyor. Bir şeyi siz talep etmeden gelirse, bu Allah’tan görev gelirse bunu ancak şairin dediği gibi “Ehl-i edep” olarak kabul etmeniz gerekir. Ben de bunu bu şekilde kabul ettim. İstanbul’da yüz yüze ayrı ayrı iki lider ile görüştüm” diye konuştu.
“TÜRK VATANDAŞLIĞI DIŞINDA HİÇBİR VATANDAŞLIĞA SAHİP OLMADIM”
Uzun yıllar Mısır’da olmasına ilişkin İhsanoğlu, “İki Türk’ün bir evladı olarak doğdum. Hayatım boyunca Türk vatandaşlığı dışında hiçbir vatandaşlığa sahip olmadım. Mısır’da bulunduğumuzda kaydığımız konsolosluktaydı. Askerliğimiz tahsil boyunca tecilli konsolosluk vasıtasıyla yapıldı Yozgat kaydı. Bunların hepsi, ben orada çok büyük hizmetler yaptım iftihar ederim” açıklamasında bulundu.
“BABAM MISIR VATANDAŞI OLMADIĞI İÇİN, VEFATINDA 61’DE BİZE EMEKLİ MAAŞI BAĞLANMADI”
İhsanoğlu, “Orada talebe iken, babam Mısır vatandaşı olmadığı için, vefatında 61’de bize emekli maaşı bağlanmadı. Mecburen çalışmak zorunda kaldım. Bu durum bana büyük bir kültür sağladı. Bu süreçte, Türk Edebiyatı ile ilgili iki kitap yazdım. Tahsilimi bitirdikten sonra annem ile birlikte döndük” dedi.
“ASKERLİĞİMİ BORNOVA’DA TOPÇU TUGAYI’NDA YAPTIM”
Askerlik yapmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen İhsanoğlu, “Askerliğimi yaptım. Yapmadı dediler. Bornova’da Topçu Tugayı’nda askerliğimi yaptım. inanmayanalar için, asker arkadaşlarım hala hayatta” dedi.
“BU ARAP DİKTATÖRLERİN SONBAHARI İDİ”
Mısır’ın başarılı rasyonel bir demokrasi tecrübesi yaşamadığını söyleyen İhsanoğlu, “Ortadoğu’nun bugünkü haritası, tam 100 yıl önce çizildi. Osmanlı Devleti’nin rahminden prematüre çıkan devletler. Sınırlar cetvellerle çizildi. Ancak Tanzimat ile başlayan bir süreçle bir noktaya geldi. Daha sonra askeri darbeler…Hiçbir zaman demokratik rejim rahat bir modernleşme, insan hak ve hürriyetleri üzerine bir Anayasa nizamı olmadı. Bu böyle devam edemezdi. Bir yerde patlayacaktı. Buna Arap baharı demek yanlıştır. Bu Arap diktatörlerin sonbaharı idi. Arap baharının gelmesi için demokrasinin çok uzun yolu var. Şimdi kimse Arap baharı demiyor. Bunun adı, Arap diktatörlerin sonbaharı. Şimdi nereye gidiyoruz: Şiddet, terörizm, mezhepçilik dincilik üzerine siyasi tahribat yapılıyor ve harita, çatlıyor. Irak 3’e bölündü” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA