SON DAKİKA

Haberertesi

HER YASA KAVGA İLE GEÇİYOR

HER YASA KAVGA İLE GEÇİYOR
Bu haber 26 Şubat 2014 - 18:49 'de eklendi ve 484 views kez görüntülendi.

İnternet düzenlemesi de tartışmalarla yasalaştı
İnternet düzenlemesinde TİB Başkanlığı’na yeni yetkiler verilmesini de içeren “Torba Kanun” teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Teklifin görüşmeleri sırasında vekiller arasında ‘ses kaydı’ tartışması yaşandı. Kanun, internet alanında da yeni düzenlemeler içeriyor ve TİB Başkanı’na yeni yetkiler veriyor.
YASA NELER GETİRİYOR?
TİB Başkanı tarafından verilen erişimin engellenmesi kararı, 24 saat içinde sulh ceza hakiminin onayına sunulacak. Hakim, onayına sunulan konuyla ilgili 48 saat içinde karar verecek. Soruşturma aşamasında verilen hakim kararı, sulh ceza mahkemeleri tarafından verilecek. Bu karar, birden fazla sulh ceza mahkemesi bulunan yerlerde, HSYK tarafından belirlenen mahkeme tarafından verilecek.
GÖRÜŞMELER SIRASINDA SERT TARTIŞMALAR
TBMM’de CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı’nın önerge üzerinde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ve 17 Aralık soruşturmasına yönelik sözleri AKP’li milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Sarı’nın AKP’li milletvekillerine yönelik, “Ya hırsızlıktan yana olacaksınız ya da karşısında olacaksınız. Son olaylardan sonra başka hiçbir seçeneğiniz kalmamıştır” sözleri üzerine ise bazı iktidar milletvekilleri Sarı’ya yerlerinden laf attılar.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA