SON DAKİKA

Haberertesi

HELAL TEKME !

HELAL TEKME !
Bu haber 09 Temmuz 2014 - 20:26 'de eklendi ve 1.322 views kez görüntülendi.

NEDİM ŞENER YURTTAŞI TEKMELEYEN AKP’Lİ BÜROKRATIN ÖYKÜSÜNÜ KİTAP YAPTI
Araştırmacı Gazeteci Nedim Şener yeni bir kitabını daha okurlarıyla buluşturdu.
SOMA’DA NELER YAŞANMIŞTI
14 Mayıs 2014 günü Başbakan bir vatandaşı tokatlarken, birkaç dakika sonra Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in de Başbakan’ın konvoyundaki cipe tekme atmaya çalışan madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmelemesi, gündemi adeta sallamıştı. Gösterilen onca tepkiye rağmen Yusuf Yerkel’in görevden alınmadığı ortaya çıkmıştı.
NEDİM ŞENER UNUTTURMUYOR: “TEKMECİNİN ÖYKÜSÜ”
Gazeteci Nedim Şener, Soma’da bir işçiye attığı tekmeyle ünlenen Başbakan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in maceralarını kaleme aldı. Yerkel’in ve yaptıklarının unutulmaması gerektiğini belirten Şener, kitabı da bunun önemli adımlarından biri olduğunu belirtiyor.
Şener’in “Helal Tekme” adını taşıyan kitabı Yusuf Yerkel ve icraatlarını şöyle anlatıyor:
“GELECEĞİ PARLAK AKP’Lİ BÜROKRAT”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolu, Yusuf Yerkel’in babası Kubilay Yerkel’le tam 16 yıl önce kesişti. Bugün 33 yaşında olan Yusuf Yerkel de Başbakan Erdoğan’ın oğulları Burak ve Bilal Erdoğan gibi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun. Yozgatlı bir ailenin çocuğu olan Yusuf Yerkel, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Fatih Üniversitesi’nde eğitim gördü.
İLK TEKMEYİ CEMAAT’E ATTI, AMA CEMAAT İNTİKAMINI ÇABUK ALDI
Yusuf Yerkel’in özgeçmişinde dikkat çekilecek bir ayrıntı da Fatih Üniversitesi’nden mezun oluşudur. Bu üniversite Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile tanınır. Cemaat üniversitesinden mezun olmasına rağmen yukarıda görüldüğü gibi tam bir AKP bürokratı özelliği taşımaktadır. Öyle ki, 17 Aralık ve 25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonu sonrası konumunu “doğal” olarak danışmanlık yaptığı Başbakan’dan yana belirlemişti.
“O DA PARALEL DEVLET DEDİ”
Twitter hesabından yazdığı mesajları takip ettiğinizde birkaç ay sonra hükümetin cemaat için kullandığı “Paralel Devlet” tanımlamasını da kısa sürede benimsediği görünüyor. Yıllarca okuduğu ve birçok tanıdığı olduğu cemaate bir anda karşıt hale gelen Yerkel’in yazdığı Twitter mesajları hakkında, “Aslında ilk tekmeyi cemaate atmış” yorumunu yapsak yeridir. Başbakan’ın cemaat hakkındaki sözlerini Twitter’a yazan Yerkel, devlet içinde cemaatçiler ayıklandıkça şunu yazıyordu:
CEMAATTEN KARŞI ATAK
“Bu kutlu dava tuzlarından arınıyor. Unutmamak gerekir ki, vaiz lobilerinden, faiz lobilerinden emir alanlar ihanet içindedir.”
Ama cemaatçilerin de ona bir sürprizi olacaktı!
Yusuf Yerkel o tekmeyi attığında, Başbakanlık koruma polislerinden birisi olduğu zannedilmiş, kimseden ses çıkmamıştı. Olay da büyümediği gibi neredeyse kapanmıştı. Ancak kendisini fotoğraflardan tanıyan Cemaatçiler, madenciyi tekmeleyen kişinin Başbakan’ın danışmanı Yusuf Yerkel olduğunu bir anda sosyal medya aracılığı ile bütün Türkiye ve dünya gündemine taşıdılar.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA