SON DAKİKA

Haberertesi

HALUK KOÇ 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ

HALUK KOÇ 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Bu haber 01 Ocak 2015 - 17:51 'de eklendi ve 921 views kez görüntülendi.

“2014 HIRSIZLIK VE RÜŞVETİN SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILDIĞI BİR YIL OLARAK HATIRLANACAKTIR”
CHP Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, “Cumhurbaşkanı anayasadan kaynaklanan yetkilerini filan kullanmıyor. Cumhurbaşkanı bizzat anayasayı ayaklarının altına almış paspas gibi çiğniyor” dedi.
CHP Sözcüsü ve Genel Başkan yardımcısı Prof.Dr.Haluk Koç yılın son MYK toplantısı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ederken basın toplantısı yaptı, soruları yanıtladı ve görüşlerini şöyle açıkladı;
image
-‘Biri bizi gözetliyor evi’ Türkiye. Kim kimi dinlemiş, niye dinlemiş? Bu arada birbirlerini de dinlemişler. Hani paralel, kumpas, dikdörtgen, kare hikayeler var biliyorsunuz. Bir karanlık dönem kimin eli kimin cebinde, kim kimin yanında hangi tezgah”
-“Çukurambar semtinde iki subay, Bülent Arınç İzmir’deyken Arınç’a Ankara’da suikast yapılacağı ihbarıyla tutuklandı. Sayın Arınç İzmir’de, Ankara’da suikast yapılacak diye bir tezgah çevrildi. Amaç Özel Harp Dairesinin kozmik odalarına girmek idi. Sayın Arınç ben çok safmışım diyor, kullanıldım galiba orada diyor. Sen her yerde kullanıldın. İtibarın o yüzden sıfırlanıyor.”
-“Yeri göğü inlettiniz o zaman, mağdur edebiyatı yaptınız. O zamanki havuz medyalarının manşetlerine bir bakın. Arınç kıl payı kurtuldu. Nereden kurtuluyor kardeşim. Adam İzmir’de. Çukurambar şurada Ankara’daki semt. Bu tezgahların hepsini beraber çevirdiniz. Bu kumpasların ortaya konmasında hepiniz suç ortağısınız. Hepiniz oradaydınız lafı var ya hepiniz oradaydınız. Hepiniz bu işin içindeydiniz.”
-“Tırlardan çıkanlar. Oradan soba borusu çıkmadı değerli kardeşim. Oradan çıkanlar obüs mermileri. Her türlü mühimmat, her türlü silah. Çocuklara bez, mama, battaniye çıkmadı oradan. Bu silahlar nereye gitti?”
-“Sen istediğin kadar 300 bin vatandaşını dinle. Sen kendi içinden dinleniyorsun. Fuat Avni örneği değil mi söylenenler, açıklananlar. Yani bir komedi. Bu hiç yadırgatıcı değil.”
-“2014 deyince Ağustos ayından itibaren ülkede Başbakan olarak dolaşan kişinin abisinin vesayetinden kurtulamadığı bir yıl aklımıza gelecek. Cumhurbaşkanını, daha doğrusu mevcut Cumhurbaşkanının Cumhurbaşkanı mı, Başbakan mı yoksa Cumhurbaşbakan mı olduğu konusundaki tartışmaların devlet partisi haline gelen AKP’nin nasıl bir yetki karmaşası içine girdiğini hepimiz akıllarımıza getireceğiz.”
-“Diğer tarafta, ama benim itibarım ne olacak, ben de Başbakanlık yapmak istiyorum. Benim itibarım beş paralık oluyor, bana yazık değil mi diye dolaşan bir Davutoğlu Ahmet bey var sahnede. Daha küçük bir rolde.”
-“Cumhurbaşkanının talebini ve niyetini dile getirmekle görevli olan Binali Yıldırım bey var. Niye o da ben değil duyguları içinde ezilen. Özgül ağırlık mucidi var, açığa düşürülmekten ve boşa konuşmaktan bıkmayan, sürekli itibar tenziliyle cezalandırılan gözleri yaşlı hükümet sözcüsü var.”
-“19 Ocak’ta Cumhurbaşbakan diye bir görev icat ediliyor Türkiye’de. Şimdi değerli Ahmet bey, ağırlığını koy dedik, abinin vesayetinden çık dedik, kumandayla Başbakanlık yapılmaz dedik, fotokopi gibi davranma dedik, fotoğrafın aslı ol dedik arabı olma dedik. Görevinin gereğine soyun dedik. Tavırlı ol dedik. Sen anlamsız bir gülümsemeyle dolaştın durdun Anadolu’da. Plaketler verdin. Rize’ye, hiç tanımadığın hazretin dedesinin mezarına gittin diz çöktün. Sırf haber olmak için dua ettin. Malzeme ettin kendini Ahmet bey. Sen bu vesayetin altında ezildin ve şuanda sen etkisiz bir elemansın. Sadece ismin var. Ne işlevin var, ne görevin var. Hepsine el konmuş vaziyette. Konmamış olan kısmına da el konacak demektir bundan sonra”
-“2014’te hukukun rehin alınarak hırsızlığın ve rüşvetin suç olmaktan çıkartıldığı bir yıl aklınıza gelecek hiç kuşkusuz.”
-“2014 deyince hırsızlık, rüşvet ve yolsuzlukların devlet katında hayatın her alanına girdiğini hatırlayacağız. Yine 2014’te belgeli, kanıtlı, açık suçüstü durumuna rağmen arsızlık ve pişkinlikle her pisliğin itinayla kapatılmaya çalışıldığı bir yıl aklınıza gelecek.”
-“Fonda bir müzik var. Kiziroğlu Mustafa bey şarkısı. Daha önce üç ayrı siyasi partiye anlaşma yapılmış, üçüncüsü bunlar. Her şeyi olduğu gibi bunu da çalıyorlar, alışkanlıktan olsa gerek. Ve sözler değil mi? Ağam kim paşam kim? E Ahmet bey ağan paşan belli işte bak 19 Ocak’ta geçecek başına işte. Yani şarkının sözünü fonda çalıyoruz bu siyaset sahnesinde. Ağam kim, paşam kim soruyor şarkıda biliyorsunuz. Ağanda paşanda belli değil mi? Yiğit kim diyor, çalan kim, çırpan kim? Deveyi hamuduyla götüren kim? Milletin gözünün içine baka baka bu milletin helal parasını iç edenler kim? Kim bu şerefsizler? Uyarlayalım mı bu şarkıya? Denemesi bedava. Çalanda belli, çırpanda belli. Şereften yoksun olanlarda belli, adaletten kaçanlarda belli. Bu milletin kanını emenlerde belli.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA