SON DAKİKA

Haberertesi

GAZETECİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

GAZETECİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Bu haber 25 Nisan 2014 - 21:13 'de eklendi ve 541 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ ÖDÜL TÖRENİ
“Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri 2013”
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 55 yıldan beri sürdürdüğü Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri bu yıl da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.
GEZİ DİRENİŞİ DE ÖDÜL GETİRDİ
21 Foto muhabirinden gezi fotoğrafları “Gazeteci gözüyle direniş” başlıklı çalışma da fotoğraf dalında ödül aldı. Muhabirler birlikte sahneye çıkarak ödüllerini aldılar.
TÖRENE KATILAN TEK SİYASETÇİ SÜLEYMAN ÇELEBİ OLDU
Taksim The Marmara Otel’de düzenlenen ödül töreninin sunuculuğunu Başak Şengül Yaptı. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenk gönderdiği gecede siyasetçi olarak yalnız CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi vardı.
TGC BAŞKANI OLCAYTO: “GAZETECİLİK ZOR KOŞULLARDA YAPILIYOR”
Gecede açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Siyasi tarihten bu yana gazeteciler zor zamanlar geçirdi. Çok gazeteci, yazar, çok değerli insanlar kaybettik. Ve onların öldürülmesinin üzerindeki kirli örtü ne yazık ki bugüne kadar kaldırılamadı. Bugün de evet gazeteci öldürülmüyor belki ama cezaevine konuluyor. Yasalarda hala iyileştirme yapılmadı. Bu nedenle bugün hala 44 gazeteci arkadaşımız bunların bir kısmı gazete dağıtıcısı halen cezaevinde bulunuyor. Bütün bu koşullardan sonra Türkiye’de çağdaş bir demokrasinin yeşermesini bekliyoruz. Ama siyesilerin biran önce kendilerine gelmeleri lazım” dedi.
CUMHURİYET’E İKİ ÖDÜL
Gecede ödül alan Cumhuriyet gazetesi yazıişleri müdürü Aykut Küçükkaya “AKP’li Belediye binayı yapıp vakfa bedelsiz tahsis edecek. Halkın parası deniz” haberiyle ödüle layık görüldü. Küçükkaya yaptığı konuşmada, “Burada 9 yaşında bir oğlum var. Herhalde gazetecilerin çocuklarına bırakacağı servet işte bu ödüller.” diye konuştu. Cumhuriyet Gazetesinin havalimanı muhabiri Özcan Yaşar ise “Bayan kabin memurlarında kırmızı ruj’a yasak” haberiyle ödül aldı. Yaşar, ödülünü aldıktan sonra “Türkiye bildiğiniz gibi adeta bir yasaklar ülkesi. Benim haberimin konusuda bir yasaktı. Ama bazen yasaklar işe yarıyor. Böyle ödüller getiriyor.” ifadelerini kullandı.
KİMLER HANGİ DALDA ÖDÜL ALDI
Köşe yazası dalında Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Hakan Coşkun “Bülent Arınç’ın yaptığı bir şahsiyet ayaklanmasıdır” başlıklı köşe yazasıyla, Haber Siyasal dalında Sözcü Gazetesinden Uğur Dündar, “Enişteden hükümeti sarsacak iddialar: Bakanlığa rüşvet verdim” başlıklı haberiyle, Araştırma dalında Habertürk’ten Ümran Avcı ve Güngör Karakuş “Mayın kurbanı hayatlar” başlıklı araştırmasıyla, Çevre dalında Radikal gazetesinden Ömer Erbil, “16.9’un yıkımına” başlıkla haberiyle, Röportaj dalında Hürriyet Pazar ekinden Melis Alphan, “Annem beni akıl hastanesine kapattı” başlıklı röportajıyla,
Tv Haber Programı dalında CNNTÜRK, 5N1K programında yayınlanan “Özel Rojava dosyası” programıyla Cüneyt Özdemir ödül aldı.
BAŞBAKAN’IN GENEL YAYIN YÖNETMENİ OLMADIĞI BİR ÜLKE İÇİN…
Posta Gazetesi’nden “Birinci sayfa düzenlemesiyle” ödül alan Saliha Pekel “Başbakan’ın genel yayın yönetmenliği yapmaya kalkışmamasını, mesleğini özgürce yapan gazetecilerin olduğu bir ülke temennisiyle alıyorum” Dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA