SON DAKİKA

Haberertesi

GARİP DEDE CEMEVİNE İSPARK KISKACI

GARİP DEDE CEMEVİNE İSPARK KISKACI
Bu haber 25 Haziran 2015 - 21:25 'de eklendi ve 712 views kez görüntülendi.

OTOPARK OLARAK KULLANILAN ALAN KAPATILDI
İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Cemevi tarafından otopark olarak kullanılan arsa telörgülerle kapatıldı.
İSPARK’A VERİLDİ İDDİASI
Garip Dede Cemevinin karşısında bulunan ve yıllardır otopark olarak kullanılan alanın tel örgülerle ve demir parmaklılklarla kapatılması üzerine Cemevi yöneticileri yüzlerce Alevi yurttaş ile birlikte bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.
MİLLETVEKİLLERİ DE DESTEK VERDİ
image
Basın açıklamasına Garip Dede Cemevi dergah başkanı Celal Fırat, CHP İstanbul Milletvekilleri Gülay Yedekçi Aslan, Ali Şeker ve Eren Erdem, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Alevi kurum ve derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.
ZORBALIĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
image
Basın açıklamasında konuşan Milletvekilleri şunları söylediler.
GÜLAY YEDEKÇİ ARSLAN: Zorbalıklara karşı birlikte direneceğiz. Bizler varız ve varolacağız, karşılarında dimdik duracak ve kazanacağız.
EREN ERDEM: 1400 yıllık zulme dün nasıl direndiysek bugün de direneceğiz. Devlet binlerce Camiinin elektrik ve su parasını överken ülkenin üçte birini oluşturan Alevilerin Cemevlerini yok sayıyor. Sıra buraya geldiyse biz de buradayız.
ALİ KENANOĞLU: Sorun bir bütündür çünkü niyet bellidir. Bu niyete karşı da birlikte durmak zorundayız. Koalisyon arayışlarının devam ettiği bu süreçte işte koalisyon burada kuruldu.
ALİ ŞEKER: Bugüne kadar Alevileri öteki sayan anlayış, Cemevine ibadete veya cenazesini kaldırmaya gelenler ile bu sitede oturanları müşteri olarak görüyor. Buradaki sorunu meclise taşıyacak ve takipçisi olacağız.
GARİP DEDE CEMEVİ DERGAH BAŞKANI CELAL FIRAT: “DERGAHIMIZA GELEN CANLAR MÜŞTERİ DEĞİL MİSAFİRİMİZDİR”
image
Basın açıklamasını okuyan Garip Dede Cemevi dergah başkanı Celal Fırat ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi. “Bizleri yok sayan sistem doğal olarak sorunlarımızı da görmezden geliyor. Ken emeklerimizle oluşturduğumuz ibadet alanlarımızı kısıtlı yaşam alanlarına itiyor. Sizler varlığımızın farkında olmasanız da bizler doğanın, toprağın, birliğin ve dayanışmanın kadrini bilen, inancımızı doğanın bir parçası kabul eden bir toplumuz”
“HUKUKSUZ BİR İŞGAL İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
“Dergahımıza gelen canlar misafirimizdir, müşterimiz değil. Piyasa gücü olan İSPARK’a toplumsal destek vermeyiz, vermeyeceğiz. Burada hukuksuz bir işgal var ve bu işgale derhal son verilmelidir” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA