SON DAKİKA

Haberertesi

EYT MAĞDURLARI MEYDANLARA DA SIĞMIYOR

EYT MAĞDURLARI MEYDANLARA DA SIĞMIYOR
Bu haber 18 Mart 2019 - 7:35 'de eklendi ve 223 views kez görüntülendi.

MALTEPE MİTİNG ALANINDA TARİHİ DAYANIŞMA
HABER/Sait TEMUR
Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) yaklaşık bir milyon yurttaş İstanbul Maltepe mitinginde buluştu.
DİKKAT ÇEKEN SLOGANLAR

EYT’liler “Asıl beka EYT”, “800 lira ile sen geçin”, “1999 öncesi haklarımızı istiyoruz”, “Boş laflara karnımız tok”, “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz”, “EYT kaynak, kaynak aldığınız maaşlar” dövizleri taşıdı. TRT’ye ise “EYT burada TRT nerede” sloganlarıyla taleplerini dile getirdiler.
Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel, “Emeğin emekçinin hakkını savunmak için buradasınız. 31 Mart’tan önce cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkacak olsa bile sonrasında çocuklarımızın 65 yasında emekli olması var” dedi.
BAŞKAN ÖZÜPAK: “BİR KALE GİBİ AYAKTAYIZ”

Özüpak, “Sözümüze karşı azar işitiyoruz, yük olarak görünüyoruz. Bir emeklerimizin karşılığını hakkımızı istiyoruz”
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (EYTSYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Asıl olan buradakilerdir, gelemeyenlerdir. Emekli olmadan ölmek yok. İl il dolaşarak toplantılar yaptık. Büyük çabalar sarf ettik. Nihayet bugün kocaman bir aile olarak bir aradayız. Dün birbirinden ayrı tuğlayken bugün bir kale gibi ayaktayız. Çocuğumuzun nafakasından artırdık. Bugüne kadar olduğu gibi şimdi de veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Feryatlarımız ayyuka çıktı. Sözümüze karşı azar işitmek, yük olarak görünmek cabası” dedi.
“ASIL SORUN EVİMİZİN BEKASI”
Özüpak, “Müjdenin gelmesini bekliyoruz. Başkalarının haklarını ihlal etmek, çıkar peşinde koşmak gibi gayemiz olmadı. Emeğimizin davasını savunmak boynumuzun borcudur. İş imkanı bulamayanlar, ter döken, hizmet eden işçiler buradadır. Çocuklarının büyüdüğüne şahit olamayan, seçimden seçime akla gelendir. Sözün özü üreten emek veren hep bizdik, evinin bekasını sağlayamayan intiharın eşiğinde olan arkadaşlarımız var. Bizim 38 yasında emeklilik gibi bir hedefimiz yoktur. Sadece bir yasanın geriye işletilmesinin hukuki olarak yanlış olduğunu belirterek devam etmesi gerektiğinin altını çiziyoruz” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA