SON DAKİKA

Haberertesi

ESENYURT’A BİR OKUL DAHA

ESENYURT’A BİR OKUL DAHA
Bu haber 19 Eylül 2014 - 21:03 'de eklendi ve 555 views kez görüntülendi.

İLÇEDE YENİ BİR OKULUN DAHA TEMEL ATILDI
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Atatürk Mahallesi’nde 32 derslikli yeni bir okulun temel atma töreninde konuştu.
DAL: “TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA YARDIM ELİ UZANMIŞ”
İlçeye kısa süre önce atanan Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal söz alarak yeni eğitim ve öğretim dönemine yeni okullar ile başlamanın mutluluğunu dile getirdi. Dal, “Bugün yapımını belediyemizin üstlendiği 32 derslik yeni okulumuzun temel atma merasimi için bir araya geldik. Bundan kısa süre önce Ardahan’da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptım. Burada gördüm ki İstanbul’dan Ardahan’a uzanan bir yardım eli var. Bu yardım eli Ardahan, Kars ve Türkiye’nin dört bir yanına uzanmış. Bugün hep birlikte görüyoruz ki bu yardım eli Necmi Kadıoğlu ve ekibidir. Sayın Başkanımız ve ekibine Atatürk Mahallesine bu okulu kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.
KADIOĞLU: “30 YENİ OKUL DAHA YAPACAĞIZ”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı. Başkan Kadıoğlu, “ Bu mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız geçen yıl bana çocuklarımız buradan okula gidemiyor dediler. Taşıma sistemi ile sizlere destek olmak istedik. Fakat bunun böyle olamayacağını düşünerek bir müteahhittin yarım bıraktığı okulu tamamlayarak eğitime hazır hale getirdik. Birde mahallemizin büyük olması sebebiyle bu tarafa bir okul planladık ve bugün temelini hep birlikte atıyoruz. İnşallah ikinci dönem hizmete açmayı düşünüyoruz” dedi.
Sadece eğitim-öğretim yılında değil, eğitimde her zaman aktif olduklarını vurgulayan Başkan Kadıoğlu, “30 yeni okulun şu anda sözleşmelerini bitirmek üzereyiz. Protokollerini yaptık. İstanbul Valimiz de son imzaları atacak. Bunun gibi yeni okulların bir kısmı başladı. Hedefimiz bir buçuk yıl içerisinde bunları bitirmek olacak” şeklinde konuştu.
DİNÇER, “ÇUCUKLARIMIZ UZAK MESAFEYE GİTMEYECEK”
Temel atma törenine katılan Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer, “Çocuklarımız uzun mesafelere okula gitmekten kurtulmuş olacak” dedi.
Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen eski Bakan Dinçer, “Bugün temelini attığımız okulun da hakikatten bu mahalle için çok ciddi bir boşluk dolduracağını gördük. Hayırlı olur inşallah. Çocuklarımız da uzun mesafelere okula gitmekten kurtulmuş olurlar. Bu vesileyle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA