SON DAKİKA

Haberertesi

ESENYURT BELEDİYESİNDEN BİR “İLK”

ESENYURT BELEDİYESİNDEN BİR “İLK”
Bu haber 01 Şubat 2014 - 23:07 'de eklendi ve 533 views kez görüntülendi.

İSTANBUL’UN İLK “TERMAL” HAVUZUNUN TEMELİ ATILDI
Esenyurt ‘ta termal kaplıcalar dönemi başlayacak.
Uzun zamandır yapılan sondaj çalışmaları sonrasında Esenyurt Belediyesi, Türkiye’deki termal ve kaplıcalardan 15-20 kat daha yüksek kalitede seviyesi olan suyu, vatandaşa termal tesis ve kaplıca hizmeti olarak sunmak için kolları sıvadı.
TERMAL HAVUZUN TEMELİ ATILDI…
“ESENYURT DA KAPLICA OLACAK”

Esenyurt Belediyesi tarafından Saadetdere Mahallesi’nde yapılan sondaj çalışması sonucunda bin 220 metreden 49,5 derecede hipetermal su buldu. Temelleri atılan termal havuz 3 ay içerisinde tamamlanacak. Saadetdere Mahallesinde temeli atılan termal tesis dışında ilçenin 2 ayrı noktasında olamk üzere toplam 3 termal tesis yapılacak.
TEKNİK ARAŞTIRMA YAPILDI
Esenyurt ‘ta bin 220 metreden 49,5 derece termal su bulundu. Esenyurt Belediyesi, termal suyun kullanımı için İstanbul’un ilk termal havuzunun temelini attı. Esenyurt Belediyesi tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İl Özel İdaresi’nin izniyle yapılan jeofizik çalışmalar sonucu bin 220 metreden 49,5 derecede hipertermal su bulundu.
“TERMAL HAVUZ 3 AY İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 1999 Marmara depreminden sonra jeoloji mühendislerinin bölgede araştırma yaptıklarını belirterek, “Burada suyun olduğunu keşfettiler. Onların yapmış olduğu çalışmalar bizi bugüne taşıdı. Su şuanda 47-48 derece. İnşallah 3 ay içerisinde bitireceğiz” dedi.
Bölgeye otel ruhsatı da verdiklerini dile getiren Başkan Kadıoğlu, termal sudan faydalanmak isteyen herkesi Esenyurt’a davet etti.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA