SON DAKİKA

Haberertesi

EREN ERDEM KARS VE ARDAHAN’DA

EREN ERDEM KARS VE ARDAHAN’DA
Bu haber 31 Ağustos 2015 - 7:41 'de eklendi ve 621 views kez görüntülendi.

CHP MİLLETVEKİLİ HEYETLERİ İL ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Kars ve Ardahan’da halkla buluştu. Kars ve Ardahan’da partililer, STK’lar ve halkla buluşan milletvekilleri, Kars il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gözlemlerini kamuoyuna açıkladılar.
EREN ERDEM: “ERDOĞAN SALTANATINI YIKACAĞIZ”
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Kars İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, artan terör olaylarının ve kaosun tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti. Ülkede yaşanan kaosun tek sorumlusu Erdoğan olduğunu ifade eden Erdem, şöyle devam etti: “Türkiye’de yaşanan kaosun tek sorumlusu Erdoğan’dır. Neden 7 Haziran öncesi bir tek terör olayı yoktu da şimdi birden ülke kan gölüne döndü. Bu işin sorumlusu 7 Haziran’da beklediği sonucu alamayanlardır. O zihniyet, 7 Haziran sonrası koalisyon masasından kaçarak, ülkeyi hükümetsiz bırakmış, TBMM’den kaçarak terör komisyonunun kurulmasına engel olmuş, artan şiddetten medet umar hale gelmiştir. Unutmamak gerekir ki, 1 Kasım 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk nasıl saltanatı kaldırmışsa, bizler de 1 Kasım 2015’te Erdoğan saltanatını kaldıracağız.”
“AKP, MASADAN KAÇAN BİR PARTİDİR”
Erdem, “Koalisyon masasından kaçan AKP, gerekçe olarak ‘Cumhurbaşkanını tartıştırmayız’ gibi laflara sığındı. Biz Erdoğan’ı tartışmadık ki. Biz sadece bir partiye 400 milletvekili çağrısı yapan, anayasal sınırlarını tanımayan ve anayasayı fesh eden bu şahsın anayasal sınırlarına çekilmesini istedik. AKP ne dedi? ‘Biz anayasa tanımayız, anayasayı reddediyoruz, anayasal düzene karşıyız ve anayasaya karşı duracağız’ dedi. Şimdi soruyorum, anayasal düzeni değiştirmek için eline silah alan örgütlerle AKP arasında ne fark var? Birisi yargıyı, medyayı silah gibi kullanarak anayasal düzeni yıkmaya çalışıyor, ötekisi silahlarla bombalarla bu işi yapıyor. Her ikisi de anayasayı tanımıyor. Anayasal düzeni reddediyor. Esasen biz, anayasal düzeni korumak, anayasal sınırları masaya yatırarak kanunları muhafaza etmek adına bu kriteri koyduk. Onlar apar topar masadan kaçtılar. ” dedi.
ERDOĞAN YETKİMİZİ GASP ETMİŞTİR
Kardeşinin cenazesinde söyledikleri yüzünden Yarbay Alkan linç ediliyor. Erdoğan’a göre, bir kişinin şehit olabilmesi için Erdoğan’ın kudsiyetine inanması gerekiyor. Kendisine karşı olan kişi şehit dahi olsa, Erdoğan’ın nezdinde şahadeti makbul değildir. Kendisini Allah’ın yeryüzündeki gölgesi zanneden bu şahıs, israf ve şatafat bataklığından ülke yönetmeye çalışıyor. İşte gördünüz, AKP sadece bir kişinin arzusunu tatmin edebilmek için koalisyon masasından kaçtı. Ülkeyi kaosa sürüklemek adına, yetkimiz gasp edildi. Halbuki biz, onların kaşıdığı sorunları çözmek, ülkeye barışı getirmek ve demokrasiyi yeniden tesis etmek için tek siyasal seçeneğiz. Erdoğan bizim yetkimizi gasp ederek, ülkeye barışın gelmesini, demokrasinin kurumsallaşmasını ve ekonominin düzelmesini engellemiştir. Eğer anayasal yetkimiz verilseydi, hükümet kurabilir ve tüm bu sorunları çözebilirdik. Kaybeden CHP ya da bir parti değil, Türkiye olmuştur. Erdoğan, Türkiye’ye kaybettirmiştir.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA