SON DAKİKA

Haberertesi

ERDOĞAN’A ANAYASALI YANIT

ERDOĞAN’A ANAYASALI YANIT
Bu haber 08 Temmuz 2014 - 22:09 'de eklendi ve 412 views kez görüntülendi.

ANAYASA GÖRE İCRA MAKAMI HÜKÜMETTİR
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Kadıköy Salı Pazarı’nı ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
ERDOĞAN’IN “MONŞER” SÖZÜ…
Başbakan’ın kendisine yönelik “Monşer” eleştirisine yanıt veren İhsanoğlu, “Monşer kelimesini bilmeyenlere bir ufak dipnot vereyim. Monşer demek ‘Azizim’ demek. Bana ‘Azizim’ dedilerse çok teşekkür ederim” dedi.
“BUNLARIN KÖPRÜLERLE YOLLARLA İŞİ YOK” SUÇLAMASINA YANIT
Cumhurbaşkanlığı’ nın icra makamı mı temsil makamı mı olduğu şeklindeki tartışmaları hatırlatan bir haberciye yanıt veren İhsanoğlu şunları söyledi:
ANAYASA GÖRE İCRA MAKAMI HÜKÜMETTİR
“Anayasa’yı açın okuyun. Basit yurttaşlık bilgisi. Anayasa’ nın 104. Maddesi Cumhurbaşkanı’ nın görev ve yetkilerini sayar. Bu Anayasa’ya göre seçim yapılacağına göre, Cumhurbaşkanı andını bu Anayasa’ya göre içeceğine göre, Anayasa’nın 104. Maddesi der ki; T. C bütünlüğünü temsil eder, Mevcut Anayasanın uygulanmasını gözetler, devlet kurumlarının ahenk içinde çalışmasını sağlar. Demek ki Cumhurbaşkanı’ nın bu konularda yetkileri vardır. Daha sonra kanunlardaki detaylar vardır. Bunlar Cumhurbaşkanı’ nın görevlerini sayar. İcra yetkisi Başbakan’ a aittir. Bakanlar Kuruluna aittir. Fakat Bakanlar Kurulu’nun ve Başbakan’ ın üstünde bir Cumhurbaşkanı vardır. O Cumhurbaşkanı’ nın Başbakan’ ın rolünü alma yetkisi var mı Anayasa’da? Bunu soruyorum. Varsa bilmediğimiz bir maddesi ben onu öğrenmeye hazırım.”
FOTOĞRAF: Serkan Ulu

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA