SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİLERDEN DEMOKRASİ ÇAĞRISI

EMEKLİLERDEN DEMOKRASİ ÇAĞRISI
Bu haber 21 Ağustos 2019 - 6:59 'de eklendi ve 282 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
DİSK EMEKLİ-SEN GENEL BAŞKANI CENGİZ YAVUZ KAYYIM ATAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Diyarbakır, Van ve Mardin’nin seçilmiş başkanlarının görevden alınıp yerlerine Kayyım atanmasına tepkiler giderek artıyor.
DİSK EMEKLİ-SEN GENEL BAŞKANI SESSİZ KALMADI

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası Başkanı Cengiz Yavuz da yazılı bir açıklama yaparak Kayyım atamalarının halkın iradesine vurulmuş bir darbe olduğunu ifade etti.
İşte o açıklama:
“Basına ve kamuoyuna;
Demokrasi, bir halkın temsilcilerini ve iktidarını seçim yolu ile belirlemesinin güvence altına alınması anlamını taşıyan bir yönetim şeklidir. Demokratik yönetimin en önemli örneklerinden birini ise yerel yönetimlerin seçim yolu ile belirlenmesi oluşturmaktadır. Ülkemiz, yasalarla da güvence altına alınmış olduğu üzere demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Ne var ki; demokrasinin sağlamlaşması adına özgür, eşit ve adil bir toplumsal yaşamın tesis edilmesine çaba harcanması gereken bir zamanda, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır, Mardin ve Van’ın büyükşehir belediyelerine kayyumların atanmış olması demokrasinin en temel ilkelerinden bir tanesi olan seçmen iradesinin yok sayılması anlamına gelmektedir. Böylesi bir karar her geçen gün zayıflamaya devam eden  demokrasimizi tamamen yok saymak demektir. 31 Mart Yerel Seçimlerine girmelerinde belediye başkanı olma koşullarını sağlayarak YSK tarafından adaylıklarında herhangi bir hukuki engel bulunmamış olan seçilmiş belediye başkanlarının görevlerinden alınması ne yazık ki hukukun üstünlüğü ilkesine aykırı, siyasi bir karar mahiyetindedir.

Bizler Emekli-Sen olarak demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlı olduğumuzu belirtiyor, seçilmiş belediye başkanlarının bir an evvel görevlerine iade edilmelerinin demokrasimiz için önemini hatırlatıyoruz. 
Demokrasi mücadelesinden emekli olmayacağız!”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA