SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİLER MÜCADELEYE DEVAM EDECEK

EMEKLİLER MÜCADELEYE DEVAM EDECEK
Bu haber 01 Ocak 2021 - 9:53 'de eklendi ve 193 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
DİSK EMEKLİ-SEN GENEL BAŞKANI CENGİZ YAVUZ’UN YENİ YIL MESAJI

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Cengiz Yavuz yayınladığı yeni yıl mesajında emeklilerin insan onuruna yaraşır bir yaşam için sınıf mücadelesine vurgu yaptı.

İşte o mesaj:

Değerli mücadele arkadaşlarım;
2020 yılını çağ dışı koşullarda, vahim bir tablo ile geride bırakıyoruz. Dünyada ve ülkemizde savaşın, yoksulluk ve açlığın, güvencesiz ve kötü çalışma koşullarının, işsizliğin, göçmen ve mültecilere karşı uygulanan ırkçı politikaların, çocuk istismarının, kadına karşı şiddetin tırmandığı; giderek vahşileştirilen politika ve uygulamalarla vahşetin normalleştirildiği bir dönemden geçiyoruz.

EŞİTSİZLİK VE ADALETSİZLİĞE KARŞI MÜCADELE

Böylesi bir dönemde ortaya çıkan Covid-19 pandemisi ile artık bütün bir yeryüzünde iki sınıf; iki saf olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkıyor; sınırlar belirginleşiyor, eşitsizlik ve adaletsizlik keskinleşiyor. Covid-19 virüsünden daha ölümcül olanın kapitalizm ve emperyalizm virüsü ve bu virüsün yayıcıları olduğu anlaşılıyor. Eşitsizlik ve adaletsizliğin derinleştiği her an taraf olmak; halktan ve sınıftan yana olma, üstelik bu hemhal olma halini yalnız yürekte değil aynı zamanda zihinde duyumsamak; yalnız zihinde duyumsamak değil aynı zamanda evde, sokakta, fabrikada, sendikada ve her yerde mücadele pratiğinde göstermek zarureti daha fazla baş gösteriyor.

EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINA MAHKÜM EDİLDİ

2020 yılı, emekten yana, emekçi ve emekliden yana söylenecek her sözün, yaşama geçirilecek her eylemin gerekliliği, değeri ve öneminin yadsınamayacağı; emek ve sermaye savaşımında taraf olmanın tarihsel bir sorumluluk olduğunun hatırlandığı bir yıl oldu. Ancak halen bir yeni yıla kimileri boğaza nazır malikânelerinde, altın varaklı ısıtıcılarla kaplı altından saraylarında girerken açıklanan asgari ücret ile çocuklarına kış için bir çift ayakkabı alabileceklerinden çoktandır umudu kesen işçilerin ve emekçilerin, zaten açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edilmiş emeklilerin, işsizlerin, mutsuzluktan ve umutsuzluktan “ölsem gözüm arkada kalmaz” diyen gençlerin dileği yeni yıla tok girebilmek ise bu tarihsel sorumluluğun bilinciyle hareket etmek hepimizin birincil görevidir.

EMEKLİ-SEN MÜCADELEDE KARARLIDIR

Bu görev biz emeklilerin; DİSK Emekliler Sendikası’nın kabulüdür.
DİSK Emekliler Sendikası 2021 yılında azim ve kararlılıkla mücadele etmeye; büyümeye, büyüdükçe güçlenmeye, güçlendikçe yarını kurmaya devam edecektir.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
2021 yılında bu kara tabloyu hep birlikte renklendireceğimize; çocuklarımıza ve torunlarımıza gelecek yeni yıllara umutla ve insan onuruna yaraşır şekilde girecekleri yarınları hep birlikte inşa edecekleri bir dünya kuracağımıza inanıyorum. 2021 yılının dünya işçi sınıfının, bütün yoksul halkların ayağa kalkacağı, silkineceği, omuz omuza mücadele edeceği bir yıl olacağına; hayatımızı hedef alanlara karşı hayatımızı direniş yapacağımıza olan inancımla umut, mücadele ve kararlılıkla dolu sağlıklı bir yıl diliyorum.

Cengiz Yavuz
DİSK Emekli-Sen
Genel Başkanı

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA