SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİLER HESABI SANDIKTA SORACAK

EMEKLİLER HESABI SANDIKTA SORACAK
Bu haber 04 Ocak 2023 - 16:43 'de eklendi ve 45 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKLİLER SENDİKASI GENEL BAŞKANI YAVUZ’DAN SERT TEPKİ
TÜİK’in enflasyon verisinin ardından emekli maaşlarına yapılacak zam oranını Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 25 olarak açıkladı, yükselen tepkiler üzerine bir gün sonra zam oranını yüzde 30’a çıkardı.

“Emeklileri yine açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ettiler, hesabını soracağız”

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Cengiz Yavuz, “Umut ettiğimiz ekonomik politikanın hayata geçirilmemesinin hesabını yaklaşan seçimlerde mutlaka soracağız.” dedi.

“TÜİK GERÇEKLERİ GİZLİYOR”
Durumun böyle olacağını daha önceden öngördüklerini ifade eden Yavuz, “Erdgoğan’ın ‘müjde’ diyerek duyurduğu zam oranının, TÜİK ve bağımsız araştırma şirketlerinin açıkladığı enflasyon rakamları arasında çok büyük farklar var. TÜİK verileri baz alınarak yapılan zam emekliler için bu kışın çok zor geçmesine sebep olacaktır. Bu kabul edilebilir bir şey değil, bu rakamlar gerçek enflasyon rakamları değil. Çarşıdaki, pazardaki, sokaktaki enflasyonu yansıtmıyor bu rakamlar” dedi.

“HESABINI SANDIKTA SORACAĞIZ”

Emekli-Sen Genel Başkanı Yavuz, “Talebimiz çok açık ve netti. Emekli maaşları en az asgari ücret düzeyine yükseltilmeliydi. Tüm emeklilere de yine asgari ücrete yapılan zam oranında bir zam yapılmalıydı. Bunun dışında yapılacak hiçbir yüzdelik zam emeklileri refaha kavuşturmayacaktır. Bu zam bizim için yok hükmünde. Umut ettiğimiz ekonomik politikanın hayata geçirilmemesinin hesabını yaklaşan seçimlerde mutlaka soracağız.” dedi.

“BU KARAR İNSAN HAKLARINA DA AYKIRIDIR”

Yavuz, sözlerinin devamında, “Bir ülkede belirlenmiş olan en düşük ücret olan asgari ücretin altında bir ücret ödenmiş olması sadece emeğe olan bir saygısızlık değil aynı zamanda insan haklarına da aykırı bir durumdur.  Asgari ücretin altında bir ücret kimseye verilemez. Ama bugün geldiğimiz noktada 4 milyon emekli, asgari ücretin yarısı oranında ücret almış olacak. Ev kiralarını bile karşılamaya yetmeyecek bir ücret ödeniyor. Geri kalan 10 milyon emekli de yine asgari ücretin altında ücretlerle yaşamını idame ettirmek zorunda. Bu gerçekten kabul edilebilir bir şey değil.” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA