SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİ-SEN’DEN BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI

EMEKLİ-SEN’DEN BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI
Bu haber 06 Ocak 2021 - 19:44 'de eklendi ve 103 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
DİSK EMEKLİ-SEN GENEL BAŞKANI YAVUZ’DAN GENÇLERE DESTEK

Boğaziçi Üniversitesine atanan AKP’li Rektör’ü protesto eden öğrencilere önemli bir destek de Emekliler Sendikasından geldi.

BU ÜLKENİN EMEKLİLERİ ÖĞRENCİLERDEN YANADIR
DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) genel başkanı Cengiz Yavuz yazılı bir açıklama yaparak Boğaziçi Öğrencilerinin yanında olduklarını ifade etti.

İşte o açıklama:

“Bir duvar vardı. Önemli görünmüyordu. Kesilmemiş taşlardan örülmüş, kabaca sıvanmıştı; erişkin biri üzerinden uzanıp bakabilir, bir çocuk bile üzerine tırmanabilirdi. Bütün duvarlar gibi iki anlamlı, iki yüzlüydü. Neyin içeride, neyin dışarıda olduğu duvarın hangi yanından baktığınıza bağlıydı.” diyor yazar. Bugün ülkemizde duvarın neresinde olduğumuzu bu kez çocuklarımız ve torunlarımız için dile getiriyoruz. Bugün bu ülkenin emeklileri duvarları kıranlardan değil; “kayyum rektör istemiyoruz” diyen öğrencilerden yanadır demek için bu açıklamayı yapıyoruz:

Bugün ülkemizde yine bilimsel çalışmaların yapıldığı; özgür düşüncenin geliştiği özerk kuruluşlar olması gereken üniversitelere, siyasal erkin büyük bir hırs ve tüm gücüyle saldırıya geçtiğini görüyoruz. Görüyoruz ki bundan dört yıl evvel Mülkiye’de ayaklar altına alınan cüppeler gibi bugün de Boğaziçi’nde üniversitenin kapısına kelepçe vuruluyor.

Biz emekliler, sendikamızı kapatmak isteyenlere şöyle seslenmiştik: Sendikayı dört duvardan ibaret sananlar, mücadelemizden ve haklı taleplerimizden vazgeçeceğimizi sananlar yanılıyor. Sendikamızın kapısına kilit vurmanın sesimizi kısacağını sananlar yanılıyor. Her bir ev, her bir sokak, her mahalle, her meydan sendikadır. Her bir emeklinin zihni ve fikri sendikadır. Emekliler nerede soluk alıyorsa orası DİSK Emekli-Sen’dir.

Ve bugün Boğaziçi’nin ve nice köklü üniversitenin kapısına kelepçe vurmakla eşit ve bilimsel eğitimi engelleyebileceklerini sananlara sesleniyoruz: Üniversiteleri dört duvar ve bir sürgülü kapıdan ibaret sananlar yanılıyor. Öğrencilerin ve bilim insanlarının bir arada olduğu her yer üniversitedir. Her bir gencimizin zihni, fikri, yüreği bir üniversitedir. Cüppeleri yerden kaldıracak olanlar da, kelepçeli kapıları birer birer açarak aydınlığa ilerleyecek olanlar da bu gençlerdir. Boğaziçi Üniversiteli öğrencilerin yanındayız!
İşçiler, emekçiler, emekliler, öğrenciler demokratik, bilimsel, eşit ve özgür bir toplumu omuz omuza kuracaklar!

Bu anlamda bugün üniversite öğrencileriyle dayanışma gösteren tüm şube yöneticilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyor, dayanışmalarını selamlıyoruz.
Kurtuluş Yok Tek Başına!
Birleşe Birleşe Kazanacağız!

DİSK Emekli-Sen
Merkez Yönetim Kurulu adına
Cengiz YAVUZ
Genel Başkan

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA