SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİ-SEN’DEN AKBELEN AÇIKLAMASI

EMEKLİ-SEN’DEN AKBELEN AÇIKLAMASI
Bu haber 30 Temmuz 2023 - 11:44 'de eklendi ve 71 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
AKBELEN İKİZKÖY HALKIYLA OMUZ OMUZA
DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Akbelen Ormanında devam eden çevre katliamına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.
Genel Başkan Cengiz Yavuz imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

“AKBELEN ORMANI’NA DOKUNANLARIN KARŞISINDA, İKİZKÖY HALKIYLA OMUZ OMUZAYIZ!”
Muğla-Milas’a bağlı Akbelen Ormanı’ndan haklı ve inatçı bir direniş yükseliyor. İkizköy halkı ve yaşam savunucuları tarafından yaşama geçirilen bu direniş her geçen gün büyüyor.

Yaşam alanlarını korumak için, temiz su, temiz hava, yaşanabilir bir çevre talep eden halk, bölgede kömür madenciliğine karşı yıllardır direnirken 24 Temmuz günü Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimi başladı. Ağaçlara sarılan halk, birbirlerine sarılarak direnişi büyüten yaşam savunucuları, kesimi engellemeye çalışıyor. Ne var ki ağaca, ormana, doğaya düşman bu iktidar döneminde her haklı talebin ve mücadelenin karşılığı şiddet ve gözaltı oluyor.

Henüz Akdeniz Havzası’ndan yükselen alevler kontrol altına alınmadan, bir başka ormanda ağaç kesimine başlamak doğaya, yaşama, canlıya düşmanlıktır.

Hâlihazırda doğanın korunmasını temel alan çevre politikaları için geç kalınmışken, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkını tanıyan ve devlete çevreyi geliştirme, çevre sağlığını koruma, çevre kirlenmesini önleme görevi yükleyen Anayasanın 56. maddesine aykırı biçimde yeni ağaç katliamlarına imza atmak akıl dışıdır, bilim dışıdır.

Beton aşıklarının, rant ve talan sevdalılarının, yeşil alanları yağmalayarak beslenenlerin ülkenin doğal ve ekolojik yapısını bozmasına izin vermemek hepimizin sorumluluğudur. DİSK Emekli-Sen olarak, bir avuç kömür için canından edilen madenciler için de, bir avuç kömür için yok edilen ormanlar için de mücadele edecek; Akbelen halkıyla omuz omuza duracağız.

Akbelen Katliamı Durdurulsun!
İkizköy Halkına ve Yaşam Savunucularına Yönelik Şiddet Son Bulsun!

DİSK EMEKLİ-SEN
Merkez Yürütme Kurulu
Adına
Cengiz YAVUZ
Genel Başkan

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA