SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİ-SEN’DEN 1 EYLÜL MESAJI

EMEKLİ-SEN’DEN 1 EYLÜL MESAJI
Bu haber 01 Eylül 2023 - 8:54 'de eklendi ve 17 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKLİLER SAVAŞA KARŞI BARIŞ DEMEYE DEVAM EDİYOR
DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Merkez Yürütme Kurulu “1 Eylül Dünya Barış Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
İşte o açıklama:

Emekliler, Barışın Egemen Olduğu Bir Dünya İstiyor!
“Savaşla Çok Şey Büyüyecek
Büyüyecek
Mülk sahiplerinin mülkleri
Ve mülksüzlerin sefaleti
Yönetenlerin söylevleri
Ve yönetilenlerin suskunluğu”
(Bertolt Brecht)

“TARİHİ BİR GÜN”
Bugün 1 Eylül. Nazi faşizminin Polonya’yı işgal ettiği; on milyonlarca insanın ölümüne neden olacak 2. Dünya Savaşı’nın başladığı tarih.  Bugün, bu acı hatıranın yinelenmemesi için savaşın yıkımını hatırlamak ve barışın değerini vurgulamak için Dünya Barış Günü olarak anılıyor.

“ONLAR KAZANIRKEN EMEKÇİLER KAYBEDİYOR”
Ne var ki, günümüzde de emperyalist güçlerin çıkar çatışmaları kan ve gözyaşına neden olmaya; savaşlar ve çatışmalarda işçilere, emekçilere, yaşlılara, kadınlara ve çocuklara yeni acılar yaşatmaya devam ediyor. Halkların arasına kin tohumları ekilen savaşlarda, sermaye sahipleri karlarını katlamayı sürdürüyor. İşçilerin ürettiği artı değere el koymak için birbiriyle yarışan emperyalistler daha fazla sömürü, daha fazla servet isterken; öldürülen, sürgün edilen işkenceye maruz bırakılan, tecavüze uğrayan, savaş suçlarının mağduru olanlar dünyanın yoksul ve emekçi halkları oluyor.

“EMEKLİLER BARIŞ’TAN YANADIR”
Biz emekliler; tüm bunların bilincinde, torunlarımızın barış, eşitlik ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünyada yaşaması için mücadele etmekten geri durmuyoruz. Savaşın tutsaklık anlamına geldiğini, savaşın eşitsizlik ürettiğini, savaşın işçi sınıfını böldüğünü biliyor; bu ülkeye, bu yeryüzüne barışı getirinceye kadar, savaşa, talana, sömürüye karşı barış, emek, eşitlik için “Bütün dünya halkları kardeştir!” demeye devam ediyoruz.

Haykırıyor; haykırmaya çağırıyoruz: Savaş ve Ölümden Değil; Eşitlik, Kardeşlik, Barış ve Yaşamdan Tarafız!
Haykırıyor; haykırmaya çağırıyoruz: Yurtta Barış, Dünyada Barış!
Haykırıyor; haykırmaya çağırıyoruz: Yaşasın İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği!
DİSK EMEKLİ-SEN
MERKEZ YÜRÜTME KURULU

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA