SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİ-SEN UYARIYOR!

EMEKLİ-SEN UYARIYOR!
Bu haber 04 Haziran 2022 - 10:21 'de eklendi ve 58 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
SİYASETİN BUGÜNKÜ DİLİ ÜLKEMİZE ZARAR VERİYOR
DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (DİSK Emekli-Sen) son günlerde kullanılan ve toplumu ayrıştıran siyaset dili üzerine bir açıklama yaptı.
Açıklamada “hakaret ve seviye düşüklüğünün özellikle ve bilinçli yapıldığı” ifade edildi.

İşte o açıklama;

MUKTEDİRLERİ UYARIYORUZ
Siyasetin dili Türkiye’de hiçbir zaman layıkıyla kurulmuş bir dil olmadı.
Ancak görüyoruz ki; yönetememenin/yönetim krizinin derinleşmesiyle bu dil giderek cinsiyetçi ve kutuplaştırıcı bir hal alıyor. Son yirmi yıldır kadın-çocuk, genç-yaşlı, işçi-öğrenci, gazeteci-eylemci, Ermeni, Türk, Kürt demeden pek çok farklı kesim için siyasiler tarafından cinsiyetçilikten ötekileştiriciliğe, tiksinti ifadesinden aşağılama ifadesine kadar yapılan tüm nitelemelerin özellikle ve bilinçli yapıldığı açıktır.

GÖRÜYORUZ, BİLİYORUZ, FARKINDAYIZ
Toplumun farklı kesimlerini hedef gösteren yüzlerce hakaretin halkı temsil ede(meye)nler, Türkiye’yi yönete(meye)nler tarafından böylesi kriz dönemlerinde daha yüksek sesle ve daha büyük bir nefretle dillendirildiğini görüyoruz. Kendilerinin sosyal medyadan sokağa, yazandan çizene her muhalif söylem için binlerce kişiye açtıkları davaların karşısında yine kendilerinin tüm dünyanın işittiği hakaretlerinin en basit anlamıyla riyakârlık olduğunu biliyoruz.

KÜRSÜDEN İNDİREN HALK OLACAKTIR
Biliyoruz ki; cinsiyetçi, ayrımcı, aşağılayıcı ifadelerden arınmış bir siyaset dilinin kurulmasını; kendisine cinsiyetçi, ayrımcı, aşağılayıcı söylemlerle kürsülerden seslenenleri kürsüden indirmesini bilen bu halk sağlayacaktır. 

BARIŞÇIL BİR DİL EGEMEN OLUNCAYA KADAR…
Biliyoruz ki; barışçıl ve haklı hiçbir mücadele cinsiyetçi ve ayrımcı nitelemelerle haksız hale gelmeyecek, getirilemeyecektir. Siyasetin dili de barışçıl oluncaya dek halkın haklı mücadelesi sürecektir. Bilgi birikim ve tecrübeye sahip Emekli emektarlar böyle düşünüyor bunları söylüyor.

DİSK EMEKLİ-SEN
Merkez Yürütme Kurulu

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA