SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKÇİ DOSTU ERDOĞAN!

EMEKÇİ DOSTU ERDOĞAN!
Bu haber 02 Eylül 2022 - 7:38 'de eklendi ve 93 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
34 YIL ÖNCE ERDOĞAN VE BUGÜNKÜ ERDOĞAN
Dün işçilere: “Haklı ve kararlı mücadelenizin yanındayız…”
Bugün Öğretmenlere: “Boykot falan, geçin bu işleri…”

GREVDEKİ EMEKÇİLERİ ZİYARET ETMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 34 yıl önce Refah Partisi MKYK üyesi ve İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde grev yapan darphane işçilerini ziyaret ederek, grev gözcüsü önlüğü giyerek emekçilere destek vermişti.
Temmuz 1988’de grev işçilerini çelenkle ziyaret eden Erdoğan (ayakta ortada), grevde 27. günlerini dolduran işçilere şöyle seslenmişti:

ERDOĞAN: “İŞÇİLER KİRALARINI ÖDEYEMİYORLAR”
1988 yılında Darphane greve giden emekçiler için açılan “anı defterini” imzalayan Erdoğan konuşmasında şunları ifade etmişti.

“Özellikle 1980 sonrası hükümetler işçi haklarına, insan onuruna yakışmayacak şekilde ilgisiz kalmaktadır. Alınteri kutsallığını yitirmiştir. Ülkemizde işçilerimiz, kira ücretlerini dahi ödeyemeyecek zorluklar içerisinde kıvranmaktadırlar. Bu zulme son verene kadar haklı ve kararlı mücadelelerin yanında olmayı, inancımızın bir gereği olarak, bir görev telakki ederiz.”

ERDOĞAN BUGÜN NE DİYOR?

Geçtiğimiz günlerde özel sektörde asgari ücret düzeyinde bir ücretle çalışmak zorunda kalan öğretmenler polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınmışlardı. 34 yıl önce emekçilerin hakkını savunan Erdoğan, Öğretmenleri savunmak yerine “Bırakın artık boykotu nedir bunlar? Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?” Sözlerini sarfetti.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA