SON DAKİKA

Haberertesi

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI ALANLARDA

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI ALANLARDA
Bu haber 16 Ocak 2023 - 9:55 'de eklendi ve 17 views kez görüntülendi.

İSTANBUL KARTAL’DA TARİHİ MİTİNG
Emek ve Özgürlük İttifakı, “Birlikte Değiştirelim” sloganıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda miting düzenledi. Derinleşen yoksulluğa dikkat çekilen konuşmalarda, “Seçeneksiz değilsiniz. Bu iktidarı göndereceğiz. Bizden çaldıkları hayatları geri alacağız” denildi.

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı “Birlikte Değiştirelim” başlığıyla ilk mitingini dün İstanbul Kartal Meydanı’nda gerçekleştirdi.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI BULDAN: “BİZİM İTTİFAKIMIZ İSTANBUL KADAR GÜZELDİR”


HDP Eş Genel Pervin Buldan, konuşmasında şunları kaydetti:
“Emek burada, özgürlük burada, iyi ki varsınız! Bugün savaşa, yoksulluğa dur demek için buradayız. Kayyum rejimine dur demek için buradayız. Kadınların, gençlerin özgürlüğü için buradayız. ‘Jin, jiyan, azadi’ demek için buradayız. Doğa talanına, hukuk talanına dur demek için buradayız. İstanbul’u karanlık rejime boğmak isteyenlere dur demek için buradayız.
Bu daha başlangıç arkadaşlar. 82 milyon bu havayı hissedecek seçimlerde. İstanbul bir kez daha bu havayı hissedecek. Asıl hikaye bizim hikayemizde. 7 Haziran’da başlayan hikayemiz bir var. Halklarımızla, dostlarımızla birlikte seçimlere damgamızı vuracağız.”

HDP EŞ GENEL BAŞKANI SANCAR: “İSTANBUL’U EMEĞİN, DEMOKRASİNİN ÜSSÜ YAPACAĞIZ”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da şunları dile getirdi:
“Günlerdir söylüyoruz; bekle bizi İstanbul diye. İşte buluşmaya, kucaklaşmaya gelişiyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı, Türkiye halklarının bütün renklerinin bulunduğu bu şehirde kucaklaşmaya geliyor dedik. Ve bizleri kucakladınız. Coşkunuzla, heyecanınızla, sevginizle bu sesi bütün ülkeye en gür şekilde yansıttınız. Hepinize teşekkür ediyorum.
Neden İstanbul’dan başladık? Çünkü bu zulüm ve yıkım iktidarı İstanbul’u faşizmin üssü yapmak istiyor. Türkiye’ye giydirmek istedikleri rejimi burada pişirmek istiyorlar ama biz dedik ki ‘Hayır, İstanbul faşizme karşı dimdik duracak ve bunu gösterecek’. İşte gösteriyoruz hep birlikte. ‘İstanbul’u emeğin ve özgürlüğün, demokrasinin üssü yapacağız’ dedik. İşte sözümüzün karşılığı sizin yüreklerinizin gümbür gümbür sesidir.
Geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı. Bütün baskılara, sömürüye, savaş politikalarına, polis baskınlarına kumpas davalarına rağmen HDP ile birlikte yürüyor Emek ve Özgürlük İttifakı. Büyüyerek geliyor. Bu ülkeyi güzelleştirmeye geliyor, bu iktidarı göndermeye geliyor, bu düzeni değiştirmeye geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı.

GÖZEN: “SEÇENEKSİZ DEĞİLSİNİZ”

TÖP Sözcüsü Juliana Gözen mitingdeki konuşmasında, “Seçeneksiz değilsiniz. İttifak burada, bu iktidarı göndereceğiz. Birileri korkuyor yargılanacağı günler gelecek diye, korksunlar. Bizden çaldıkları hayatları geri alacağız. Dibine kadar bataklığa batmış bu iktidarı göndereceğiz” dedi.

AKDENİZ: “İŞÇİNİN OYU ÇANTADA KEKLİK DEĞİL”

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de mitingde bir konuşma yaptı. Akdeniz, “Bu ülkede işçilerin emekçilerin oyları, gençlerin, kadınların, Kürt halkının, eşit yurttaşlık isteyen Alevilerin oyları çantada keklik değil. Eğer inkârcı, yok sayıcı tutumunuzu devam ettirirseniz Emek ve Özgürlük İttifakı kendi adayını da çıkartacak” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da şunları dile getirdi: “Seçimlerle birlikte hayatın her alanında mücadeleyi büyüteceğiz. Bu ittifakı genişleterek geleceğin inşasının merkezi gücü haline getireceğiz. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız. Bu güç bu ülkeyi demokrasiye barışa emek ve özgürlüğün olduğu bir geleceğe taşıyacak.”

DEMİRTAŞ’TAN TEŞEKKÜR!

Mitinge sesli bir mesaj gönderen Selahattin Demirtaş, bir gün sonra da Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Duydum ki harika bir miting olmuş. Duydum dediğim, sesiniz geldi.
Bugün harikaydınız, hep öyle olacaksınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum değerli arkadaşlarım.
Lütfen duygularınızı yazın bana, merak ediyorum.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA