SON DAKİKA

Haberertesi

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN 2 TEMMUZ AÇIKLAMASI

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN 2 TEMMUZ AÇIKLAMASI
Bu haber 02 Temmuz 2023 - 11:26 'de eklendi ve 58 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKLİLER SİVAS KATLİAMINI UNUTMUYOR
DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Madımak otelinin ateşe verilerek sanatçı, yazar ve aydınların katledilmesinin 30. yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.
İşte o açıklama:

SİVAS KATLİAMI BİR İNSANLIK SUÇUDUR
30 Yıl önce bugün Sivas’ta Madımak Otelinde bir insanlık suçu işlenmiştir. Bu katliamda katledilen 33 canımızı sevgi, saygı ve özlem ile anıyoruz.

Gözlerini kan bürümüş gericiler, yobazlar 2 Temmuz 1993 günü 33 canı güvenlik güçlerinin gözleri önünde saatlerce kuşatıp, diri diri yakmışlar ve bu vahşeti kitlesel histeri içinde seyretmişlerdi. Aydına, sanatçıya, bilim insanına, çağdaşlığa düşman bu yobaz zihniyet ne yazık ki her zaman linç kültürünün bir parçası olmuştur.

Ülkemizin karanlık güçleri tarafından beslenen, korunan, kollanan bu güruh Çorum, Maraş, Sivas ve Gazi Mahallesi katliamlarının da bir numaralı sorumlusudur.

Tarihimizdeki bu karanlık olaylar aydınlatılmadığı ve sorumluları hak ettikleri cezayı almadıkları sürece bu yara, toplum vicdanında kanamaya devam edecektir.

DİSK Emekli-Sen olarak ülke tarihinin her döneminde varlığını sürdüren bu gerici ve yobaz zihniyeti lanetliyor, insanlarımızın, aydınlarımızın, sanatçılarımızın katledilmediği, düşüncenin suç sayılmadığı ve bu yüzden öldürülüp yakılmadığı, çetelerin ve sömürünün olmadığı, eşitlik, özgürlük ve adaletin hüküm sürdüğü bir Türkiye özlemi ile bu kanlı günü bir kez daha lanetliyor, kaybettiğimiz canları sevgi ve saygı ile anıyoruz.

DİSK EMEKLİ-SEN GENEL MERKEZ
YÖNETİM KURULU

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA