SON DAKİKA

Haberertesi

DİSK EMEKLİ-SEN ÜYELERİ ALANLARDA

DİSK EMEKLİ-SEN ÜYELERİ ALANLARDA
Bu haber 06 Ekim 2021 - 7:12 'de eklendi ve 40 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKLİLERDEN TÜRKİYE GENELİNDE EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Emekli-Sen Ege Bölge Temsilciliği, Konak’ta basın açıklaması yaptı. Açıklamaya; Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve DİSK Emekli-Sen’in şube ve temsilcilik başkanları ile sendika üyeleri katıldı. Basın açıklamasında konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, Emekli-Sen üzerindeki baskılara karşı dayanışma çağrısı yaptı.

EMEKLİLERE TOPLU SÖZLEŞME

Yoğun katılımın olduğu buluşmada Emekli-Sen Ege Bölge Baş Temsilcisi Hüseyin Özkaynak basın açıklamasını okudu.
Özkaynak’ın kamuoyu ile paylaştığı açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Toplu Sözleşmeli Sendikal Hakkımızı İstiyoruz; Alacağız!”
Bizler Türkiye emeklilerinin sesi, on yıllardır emekli haklarının tanınması mücadelesinde bayrağı omuzlamış DİSK Emekliler Sendikası’yız. Kurulduğu günden bu yana hakkında defalarca kapatılma kararı alınan ve fakat daha büyük bir örgütlülük ve kararlılıkla tekrar yola çıkan Sendikamızın kapatılma kararı bugün bir kez daha istinaf mahkemesi tarafından onandı. Tam da bu nedenle bizler, bugün bir kez daha bir arada, omuz omuza, güçlü ve kararlı bir şekilde dimdik ayaktayız!
 
Biliyoruz ki; bağımsızlığını yitirmiş bir yargı sisteminde, sahibinin sesi mahkemelerin aldığı bu karar politiktir. Bu karar milyonlarca emeklinin bir araya gelerek haklarını talep etmesinden duyulan müthiş bir korkunun ürünüdür. Bu karar çağ dışı bu zihniyetin zorbalığının bir yansımasından ibarettir. 19. Yüzyıldan bugüne türlü yasak ve zorbalıklara göğüs geren sendikal mücadele bugün de dimdik ayaktadır!

Varsın onlar DİSK Emekli-Sen’i sendika olarak tanımasın; Türkiye halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanımaktadır.

Türkiye halkı bizleri emekli ikramiyeleri konusunda oluşturduğumuz baskı ve kazanımlardan tanımaktadır.
Türkiye halkı bizleri intibak yasası çıkarılsın haykırışlarımızdan tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorun çözülsün talebimizden tanımaktadır.
Türkiye halkı bizleri emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret, insan onuruna yaraşır yaşam mücadelemizden tanımaktadır.
 
Meşruluğumuz Türkiye halkından ve milyonlarca emeklinin hak mücadelesinden gelmektedir; meşruiyetimizi iktidara da tanıtacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın!

Bugün üç asır öncesine geri dönüşün provası niteliğindeki bu kararı verenlere sesleniyoruz: Avrupa Sosyal Şartı’nı çiğnediniz. Avrupa Konseyi Sosyal Haklar Avrupa Komitesi ve İLO Sendika Özgürlüğü Komitesi’nin kararlarını çiğnediniz. Avrupa Birliği Temel Haklar Şartı’nı çiğnediniz. İnsan Hakları Evrensel Beyannemesi’ni çiğnediniz. Yetmedi; Anayasamızın 90. Maddesini çiğnediniz.

Sizler sembolik olsun olmasın aydınlık olan, haklı olan, iyi olan ne varsa çiğnemeyi iyi bilirsiniz: Üniversite kampüslerinde çiğnediğiniz cüppeler gibi.
 
Fakat şunu da bilin: Spartaküs’ten bugüne kadar süren ve sürecek olan hak mücadeleleri tarihi sizleri değil bizleri yazacak. Sizler takvimi geriye götürmeye çalıştıkça bizler torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için mücadelemizi büyütmeye; hak mücadelesi tarihinin kararlı ve yılmaz öznesi olmaya devam edeceğiz!  

Bizler; biz emekliler, bin yıllardır süren sömürü ve zulme direnme sorumluluğunu bin yıllardır toprağı ekenlerden, ekmeği üretenlerden, yarını elleriyle kuranlardan devraldık. Vazgeçmeyeceğiz!
 
Bulunduğumuz her alanı sendikaya çevirecek, zihnimiz ve yüreğimiz bir mücadele edecek, güçlenecek ve mücadelemizi yaygınlaştıracağız! Sendikamız meşrudur! Sendikamız vardır! Sendikamız var olacaktır!
Yaşasın DİSK
Yaşasın Emekli Sen
Yaşasın FERPA
Yaşasın Sendikal Mücadelemiz

MEMİŞ SARI: “İKTİDAR ÖRGÜTLENMEDEN KORKUYOR”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “AKP iktidarı örgütlenmeden korktuğu kadar, sokaktan korktuğu kadar hiç kimseden korkmuyor. Seçim zamanında emeklilerden oy almak için kapı kapı gezenler örgütlenmenin önüne engel koymaya çalışıyor. Siz engel koysanız da örgütleneceğiz. Bu iktidara kırmızı kartı hep birlikte göstereceğiz. Gözün gördüğü gerçekliği, cebin hissettiği yokluğu hiç kimse görmezden gelemez. Mutfaktaki yangınla geldiler, mutfaktaki yangınla gidecekler” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA