SON DAKİKA

Haberertesi

DENİZ ZEYREK VE ALİ HAYDAR FIRAT NARLIDERE’DE

DENİZ ZEYREK VE ALİ HAYDAR FIRAT NARLIDERE’DE
Bu haber 27 Ekim 2022 - 8:29 'de eklendi ve 13 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
SİYASET VE MEDYA’YI KONUŞTULAR
Narlıdere Belediyesi’nin ‘Cumhuriyetin 99.Yılında Türkiye Siyasetine Genel Bakış’ söyleşisinin konuğu olan Deniz Zeyrek ve Ali Haydar Fırat; son siyasi gelişmeleri, yaklaşan seçimleri ve Cumhuriyetin önemini Narlıdereliler ile paylaştı.

SÖYLEŞİYE YOĞUN İLGİ

Narlıdere Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği ‘Cumhuriyetin 99.Yılında Türkiye Siyasetine Genel Bakış’ söyleşisinde Türkiye’nin iki önemli gazetecisi Deniz Zeyrek ve Ali Haydar Fırat’ı ağırladı. Siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların yoğun ilgisiyle Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide ülkemizde yaşanan son siyasi gelişmeler ve geleceğe olan etkileri tartışıldı.

DENİZ ZEYREK: “CUMHURİYET, FIRSAT EŞİTLİĞİDİR”

Söyleşide ilk sözü alan usta gazeteci Deniz Zeyrek, Cumhuriyetin kazanımlarını korumaları gerektiğini ifade etti. Zeyrek, “Kars’ın Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi’nde okuyan bir öğretmen çocuğuydum. Çok önemli okullarda okuyan insanlarla birlikte aynı sınava girdik ve onlarla rekabet edilme fırsatı bulduk. Cumhuriyet bize fırsat eşitliği, sosyal adalet kattı. Çoban Sülü’nün yani Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı olduğu bir atmosferde yetiştik. Cumhuriyet, bizleri kul olmaktan çıkarıp eşit birer yurttaş haline getirdi” dedi. Cumhuriyetin, demokrasinin olmazsa olmazı olduğu söyleyen Zeyrek, “Dünyada birçok ülke Cumhuriyet rejimi ile yönetiliyor. Ama demokrasi olmadan Cumhuriyet bir işe yaramıyor. Demokrasinin en önemli özelliği seçimle değiştirilebilmesidir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken Türkiye seçime gidiyor. Cumhuriyetimizin bize sunduğu imkânları kaybetmek istemeyen bazı insanlar ve onların çabası var, ben bu çabaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. İktidarlar için en tehlikeli duygu karşı tarafta büyüyen umuttur, çünkü umut bulaşıcıdır ve cesareti tetikler. Mustafa Kemal Atatürk’ün dişiyle tırnağıyla kazıya kazıya ülkemizin temellerine koyduğu o ilkelere sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.  

ALİ HAYDAR FIRAT “ÖNCE ADALET, ÖNCE DEMOKRASİ”

Zeyrek’ten sonra sözü alan Ali Haydar Fırat ise, güzel zamanların yakın olduğunu düşündüğünü söyledi. Fırat, en son çıkan sosyal medya yasasının halk üzerinde bir baskı oluşturacağını dile getirerek, “Çok normal ve olağan koşullarda seçime gitmeyeceğiz. Eleştiriyi kabul etmeyen insanlarla karşılaşıyoruz. Adaleti sağlayamadan, başarılı bir eğitim modeli yaratmadan ekonomiyi yönetemezsiniz. Bütün süreçler birbirine bağlıdır. Devlet dediğimiz organizmanın her zaman nitelikli insanlara ihtiyacı vardır” dedi. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Ali Haydar Fırat, “Bu süreçte, Türkiye’de herkesin Cumhuriyetin ne kadar önemli bir değer ve Atatürk’ün de ne kadar büyük bir devrimci olduğunu gördüğünü düşünüyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ENGİN’DEN TEŞEKKÜR

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, nazik davetlerini kırmayarak söyleşiye katılan Deniz Zeyrek ve Ali Haydar Fırat’a teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazırlanırken ülkemizin gündemine hâkim olan, kültürlü, aydın iki önemli ismi Narlıdere’mizde ağırladık. Geçmişimizi, bugünümüzü ve yarınlarımızı konuştuk; ülkemizin siyasi ve ekonomik gündemini gazetecilerin gözünden dinledik. Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu ve gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamız gerektiğini burada yapılan konuşmalarda bir kez daha gördük. Deniz Beyin de ifade ettiği gibi umudumuzu büyütmemiz lazım, çünkü umut bulaşıcıdır. Medya kanalıyla denetleme ve toplumu bilgilendirme görevini yapan, bizleri fikirleri ile aydınlatan Deniz Zeyrek’e, Ali Haydar Fırat’a ve söyleşimize katılan değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA