SON DAKİKA

Haberertesi

DENİZ VE ARKADAŞLARI KARŞIYAKA’DA ANILDI

DENİZ VE ARKADAŞLARI KARŞIYAKA’DA ANILDI
Bu haber 06 Mayıs 2019 - 6:18 'de eklendi ve 186 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
BORA GEZMİŞ DE CHP KARŞIYAKA GENÇLİK KOLLARININ ANMA PROGRAMINA KATILDI
“Güneşten ışık yontarlardı sert adamlardı.
Hoyrattı gülüşleri aydınlığı çalkalardı.
Gittiler akşam olmadan ortalık karardı.”

Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 47. Yılında Karşıyaka’da anıldılar.
CHP GENÇLİK KOLLARI “AĞABEYLERİNİ” UNUTMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka gençlik kollarının düzenlediği anma etkinliğine Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş ve eşi, gazeteci yazar Okan Yüksel, CHP İzmir il gençlik kolları başkanı Ozan Uyan, CHP Karşıyaka gençlik kolları başkanı Uğur Ermeş ve çok sayıda yurttaş katıldı.
BORA GEZMİŞ: “ONLAR ÜLKE VE İNSAN SEVGİSİNİ MİRAS BIRAKTILAR”

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, 1980’li yıllarda insanların Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kıymetinin ilerleyen yıllarda anlaşılacağını söylediğini aktararak, “Ben buna pek inanmazdım. Sadece ‘İnşallah anlaşılır’ derdim. Gelinen süreçte haklı çıktılar. Deniz’e ve arkadaşlarına yönelik ilgi her geçen gün artıyor. Bizler bununla gurur duyuyoruz. Deniz ve arkadaşları yani 68 kuşağı bu ülkede çok güzel anılar bıraktı. Ülke sevgisini, insan sevgisini yeni nesillere miras bıraktılar” dedi.
“MEZARLARA DİKKATLİ BAKIN”
Gezmiş, bir gazetecinin kendisine ‘üzgün müsünüz?’ Diye sorduğunu anımsatarak “neden üzüleyim? Ben Deniz ismi verilen binlerce gencin ağabeyi oldum. Türkiye’nin dört bir yanında Denizlerin izinden giden yüz binlerce gençle arkadaş oldum. Deniz’i, Yusuf’u ve Hüseyin’i asan paşaların mezarlarına gidip bakın, Demirel’in, Türkeş’in mezarlarına grip bakın kaç kişi ziyaret ediyor? Denizlerin mezarları ise yılın 365 günü çiçek bahçesi gibi ve ziyaretçi eksik olmuyor. Onların elinde kan yoktu” dedi.
OZAN UYAN: “ANMAKLA YETİNMEYECEĞİZ”

CHP İzmir il gençlik kolları başkanı Ozan Uyan da konuşmasında “Cumhuriyet gençliği olarak bizler Deniz Gezmiş’i Yusuf Aslan’ı ve Hüseyin İnan’ı sadece anmakla yetinmeyip onların ideallerini, tam bağımsız Türkiye’yi hayata geçirmek için mücadele edeceğiz” dedi.
TÜRKÜLERİ DENİZLER İÇİN SÖYLEDİLER
Konuşmaların sonunda sahne alan Cevdet Bağca ve sanatçılar türküleri ve ağıtları salonu dolduran konuklarla birlikte söylediler.
PLAKET VE ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR ETTİLER

Gecenin sonunda CHP İzmir il gençlik kolları başkanı Ozan Uan ve CHP Karşıyaka gençlik kolları başkanı Uğur Ermeş Bora Gezmiş ve eşine plaket ve bir demet çiçek vererek teşekkür etti.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA