SON DAKİKA

Haberertesi

CUMHURİYET GAZETESİ 90 YAŞINDA

CUMHURİYET GAZETESİ 90 YAŞINDA
Bu haber 07 Mayıs 2014 - 3:59 'de eklendi ve 697 views kez görüntülendi.

CUMHURİYET’İ SAVUNMA YOLUNDA 90. YIL
Hiç bir dönemde iktidar yanlısı olmayan ve bağımsız yayın çizgisini koruyan Cumhuriyet günümüzün Yandaş gazeteleri karşısında abide gii dururuyor.
90. YILINI KOKTEYL İLE KUTLAYACAK
Cumhuriyet gazetesi Türk basın tarihinde benzeri olmayan geçmişini bu akşam vereceği bir Kokteyl ile kutluyor. Şişli Kent Kültür merkezindeki kutlama Saat 19.30’da…
GAZETENİN KURUCUSU YUNUS NADİ’NİN GAZETENİN İLK SAYISINDAKİ YAZISI
Cumhuriyet Gazetesinin Kurucusu ve ilk başyazarı Yunus Nadi 7 Mayıs 1924’teki birinci sayımızda yayın ilkelerini şöyle özetlemiş:
“Cumhuriyet ne hükümet ne de parti gazetesidir. Cumhuriyet sadece Cumhuriyet’in, daha ilmi ve yaygın ifadesiyle demokrasinin savunucusudur.”
CUMHURİYET GAZETESİNDEN 90. YIL YORUMU
Gazetenin bugünkü sayısında 90. Yıl nedeniyle bir yazı yayınlandı.
Cumhuriyet; mayasındaki Müdafaa-i Hukuk, Atatürkçülük ve önce insan ilkelerinin ışığında 90’ıncı yayın yılını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.
İşte o yazı…
Cumhuriyet ve demokrasi fikir ve esaslarını çiğneyen ve yıkan ve yıkmaya çalışan her kuvvetle mücadele edecektir.”

Cumhuriyet geride bıraktığı 90 yılda bu ilkelerden ödün vermedi. Bundan sonra da vermeyecek. Her sosyal yapı ve organizma gibi bu gazete de değişti, gelişti. Kendini geliştiremeyen, değişime kapalı yapılar çürümeye mahkûmdur. Bu bilinçle gazetemiz temel ilkelerinden, bağımsızlığı ve nesnelliğinden ödün vermeden yoluna devam edecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve gazetemizin isim babası Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda görevimizi yerine getireceğiz.

21. yüzyılın en başat değerleri olan insan haklarına dayalı, uygar, çoğulcu ve demokratik bir toplum anlayışını rehber edindik. Bu doğrultuda yayıncılığa devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hiçbir siyasi, ekonomik güç odağına boğun eğmeyecek, baskı ve yıldırmalara karşı koyacağız. Özgürlük ve eşitlik ideallerini her zaman gözeteceğiz. Cumhuriyet’in bugünlere ulaşmasının ana kaynağını gazetenin asıl sahibi kabul edilen okurlarımız oluşturmaktadır. Cumhuriyet’e emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz.
Nice yıllara Cumhuriyet!..

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA