SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’DE ZAFER VE BARIŞ COŞKUSU

ÇİĞLİ’DE ZAFER VE BARIŞ COŞKUSU
Bu haber 02 Eylül 2022 - 8:47 'de eklendi ve 69 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
BİNLERCE ÇİĞLİ’Lİ BİR AĞIZDAN “BARIŞ” DEDİ
Çiğli Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Zuhal Olcay’ın sahne aldığı “Dünya Barış Günü’nde Nazım’ın Şarkıları” konserine ev sahipliği yaptı.

YOĞUN KATILIM

Çiğli Belediyesi Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nda gerçekleşen ücretsiz konserde sahne alan Zuhal Olcay, Türk Edebiyatı’nın duayen şairlerinden Nazım Hikmet’in birbirinden değerli eserlerini Ferhat Livaneli orkestrası eşliğinde seslendirdi. Yazar Utku Erişik anı ve şiirleriyle Çiğlili müzikseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı. Başkan Utku Gümrükçü, Ey Özgürlük, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşını binlerce müzikseverle beraber söyledi. Coşku dolu anların yaşandığı gecenin sonunda Çiğlili müzikseverler dakikalarca ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı attı.

BAŞKANIN DUYGULANDIĞINI ANLAR

Başkan Gümrükçü, Yazar Utku Erişik’in anlattığı ABD’nin 2. Dünya Savaşı’nda Japonya’ya atom bombası atmasından on yıl sonra lösemi hastalığına yakalanan Sadako Sasaki’nin tedavi gördüğü hastanede kâğıttan turna kuşları yapması ve bin turna kuşuna erişemeden hayatını kaybetmesinin hikayesi karşısında gözyaşlarını tutamadı.

GÜMRÜKÇÜ; “ÇİĞLİ, BARIŞTAN YANA OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Konserden duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Utku Gümrükçü, “Zafer Bayramı’mızın ve Dünya Barış Günü’nün coşkusunu değerli sanatçılarımız ile birlikte yaşadık. Nazım’ın eserlerini Ferhat Livaneli orkestrası eşliğinde Zuhal Olcay’ın eşsiz sesinden dinledik. Utku Erişik’in anı ve şiirleriyle duygu dolu anlar yaşadık. Çiğlili hemşehrilerimiz Mustafa Kemal Paşa’ya olan sevgisini ve barışa olan bağlılığını bir kez daha gösterdi. Çiğli, uzun yıllardır birlikte ve huzur içerisinde yaşama alışkanlığı kazanmış önemli bir ilçe. Bu kültürü demokrasi ile güçlendirerek gelecek nesillere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle konserimizde sahne alan ve bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

FOTOĞRAFLAR: Çiğli Belediyesi Basın Bürosu

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA