SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’DE SAĞLIK EMEKÇİLERİNE VEFA

ÇİĞLİ’DE SAĞLIK EMEKÇİLERİNE VEFA
Bu haber 14 Mart 2021 - 16:56 'de eklendi ve 42 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
YAŞAMINI YİTİREN HER SAĞLIK EMEKÇİSİNİN ANISINA BİR FİDAN
“İlk fidanlar dikildi”

Çiğli Belediyesi ile İzmir Tabip Odası iş birliğinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği kapsamında, Pandemi sürecinde İzmir’de yaşamını yitiren 385 sağlık emekçisinin ismi Çiğli’de oluşturulan “Sağlık Emekçilerine Saygı Anı Ormanı’nda” yaşatılacak.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNE SAYGI ANI ORMANI
Çiğli Belediyesi, toplum sağlığını korumak adına Covid-19 salgınıyla en ön safta mücadele eden ve bu uğurda yaşama gözlerini yuman kahraman sağlık emekçilerinin hatıralarını yaşatmak adına örnek bir uygulamaya imza attı. İzmir Tabip Odası’nın katkılarıyla Atatürk Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Tabip Odası yöneticileri, TMMOB İKK Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, hekimler, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gönüllü vatandaşlar katılım gösterdi. Dikilen fidanlara, İzmir’de Covid-19 salgınına karşı verdikleri mücadelede yaşamını yitiren 385 sağlık emekçisinin ismi verildi. Kentin yeşil alan kapasitesinin artırılması amacıyla ilerleyen yıllarda da fidan dikim etkinliğinin devam edileceği ifade edildi.

GÜMRÜKÇÜ: “DAYANIŞMAMIZ DEVAM EDECEK”

Sağlık emekçilerinin Pandemi sürecinde toplum için büyük fedakarlık gösterdiğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Anadolu toprakları ve güzel İzmir’imiz tarih boyunca tıbbi gelişmelere öncülük etmiş önemli bir bölge. Çiğlimiz de hastanelerin yer aldığı bir sağlık kenti. Çiğli Belediyesi olarak, ilk Covid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden beri sağlık emekçilerimizle dayanışma içerisinde olduk. İlçemizdeki sağlık temsilcileriyle düzenli olarak görüşmeler gerçekleştirerek, ihtiyaçlarına çözüm üretmek için çalıştık. Dayanışma ve işbirliğimiz devam edecek. Son olarak da, İzmir Tabip Odası ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde salgınla mücadelede kaybettiğimiz sağlık emekçilerimiz için Atatürk Mahallemizde saygı anı ormanı oluşturmaya karar verdik. Geniş bir katılımla fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu süreçte verdikleri kahramanca mücadeleyle yarınlara dair umutlarımızı diri tutan ve salgın sebebiyle yaşama gözlerini yuman sağlık emekçilerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Mücadelelerini gelecek nesillere anlatmak için bu ormanı yaşatacağız” dedi.

“İZMİR’DE BİR İLK”
14 Mart Tıp Bayramı’nı buruk bir şekilde geçirdiklerini ifade eden İzmir Tabip Odası Başkanı M. Lütfi Çamlı, “Dünyada ve ülkemizde yaklaşık bir yıldır devam eden ve bir süre daha devam edeceği belli olan küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Sağlık emekçilerimiz bu zorlu görevi sürdürürken yerel yönetimler; Büyükşehir Belediyemiz ve Çiğli Belediyesi her zaman yanımızda oldu. Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’nün o günlerdeki desteklerini unutmuyoruz. Siperlik ve maske gibi ürünleri Çiğli Belediyesi bizzat üretip, Tabip Odamızın aktivistleri tarafından tüm İzmir’de sağlık emekçilerimize dağıtıldı. Bugün 14 Mart’ı kutluyoruz ama kaybettiğimiz arkadaşlarımızın acısını içimizde taşıyoruz. Çiğli Belediyesi ile birlikte, İzmir’de ilk, Türkiye’de ise sayılı olan bir uygulamayı hayata geçirerek Covid-19 salgınıyla mücadelede kaybettiğimiz arkadaşlarımızın isimlerini yaşatmak için Saygı Anı Ormanı oluşturduk. İlk fidan dikimini gerçekleştirdik. Anıları, bundan sonraki sağlık mücadelemizde bizlere ışık olacak. Bu anlamlı etkinlikte emeği olan Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇİĞLİ BELEDİYE SPOR DA FİDAN DİKTİ

Çiğli belediyesinin organize ettiği “Sağlık Emekçilerine Saygı Anı Ormanı’na” Çiğli Belediye Spor Kulübünün sporcu ve kursiyerleri de katılarak “Sağlık emekçileri için” fidan diktiler.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA