SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

ÇİĞLİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR
Bu haber 20 Eylül 2022 - 8:30 'de eklendi ve 67 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
ÇİĞLİ’NİN “PEMBE MİSAFİRLERİ” BELGESELİNE BİR ÖDÜL DAHA
Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan “Pembe Misafirler” belgeseli Los Angeles Belgesel Film Festivali’nin ardından Uluslararası 4. İzmir Artemis Film Festivali’nde de ödüle layık görüldü.
Çiğli sınırları içerisinde yer alan İzmir Kuş Cenneti’ndeki flamingoları, onların yaşamlarını, bölgenin flamingolara sunduğu imkanları ve Gediz Deltası’nın büyüleyici doğal güzelliğini anlatan “Pembe Misafirler” belgesel filmi, Anadolu Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası 4. İzmir Artemis Film Festivali’nde jüri kararıyla “Artemis Özel Ödülü En İyi Belgesel Film” ödülünü almaya hak kazandı. Ödülü, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve yapımcı Utku Soylu birlikte aldı.

Berlin ve Amsterdam’da seçkiye girdi
10 uluslararası film festivalinde ödül mücadelesi veren Pembe Misafirler belgesel filmi, Berlin Bağımsız Film Festivali ve 2022 WSXA Amsterdam Uluslararası Ödülleri’nde seçkiye girdi. Şu ana kadar gösterime girdiği festivallerde büyük beğeni toplayan belgesel filmin Berlin ve Amsterdam’dan da ödülle dönmesi bekleniyor.

Başkan Gümrükçü: “İzmir’de ödül almak ayrı bir gurur”

Ödül töreninde konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Çiğli’yi ulusal ve uluslararası mecrada tanınır kılmak istiyoruz. Bu doğrultuda, kentimizin bu zamana kadar gün yüzüne çıkarılamamış doğal değerlerini anlatan çok güzel bir belgesel hazırladık. Yönetmenliğini Murad Mammadov ve Pelin Turgut, yapımcılığını Ahmet Utku Soylu’nun yaptığı belgeselimiz dünyanın birçok farklı ülkesinde gösterilmeye devam ediyor. Los Angeles’ın ardından güzel İzmir’imizde ödüle layık görülmek bizler için ayrı bir gurur. Sineması olmayan bir ilçe olarak belgeselimizin ulusal ve uluslararası festivallerde ödüller alması sanatsal üretim açısından çok kıymetli. Çok güzel bir gece oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA