SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ BAŞARIR’I BAĞRINA BASTI

ÇİĞLİ BAŞARIR’I BAĞRINA BASTI
Bu haber 06 Ocak 2023 - 21:31 'de eklendi ve 95 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
ÇİĞLİ’NİN GÜNDEMİ: “SİYASET VE HUKUK”
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır “Siyasal Süreç ve Hukuk” konulu söyleşi ve imza etkinliği için Çiğli’ye geldi.

İZLEYİCİLER SALONA SIĞMADI

Mersin Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ali Mahir Başarır’ın konuşma yapacağı Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt salonu erken saatlerde doldu. Panelin başladığında ise salonda adeta izdiham yaşandı.

GÜMRÜKÇÜ: “BİZİM İÇİN KAHRAMAN OLMAK ZORUNDA KALDI”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, açılış konuşmasında “Zor dönemler kahramanlar yaratır,  bildiklerini söylemeleri de onları kahraman olmak zorunda bırakır. Bizim düşüncelerimizi duyurmak için kahraman olmak zorunda kalan Ali Mahir Başarır’a bugün burada olduğu için de teşekkür ederim” dedi.

BAŞARIR: “KORKMUYORUZ”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuşmasına kendisinin dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan ve Mecliste öne alınan Fezleke ile ilgili şunları söyledi: “hiç önemli değil, çünkü ben korkmuyorum, korkmuyoruz. Ben şükürler olsun ki 5 milyon dolarlık bir rüşvet sözleşmesine imza atmadım, ben 10 bin dolar veren ya da alan bir milletvekili değilim. Ben eşim ile beraber 180 milyon dolarlık kirli bir servet yapıp sonra aile mahkemesinde bunun kavgasını yapan bir milletvekili de değilim. Çok şükür tüyü bitmemiş yetimin de hakkını yemedik” dedi.

“ADALET YÜRÜYÜŞÜNDEN GELİYORUZ”

Başarır, “Çünkü benim Genel Başkanım Ankara’dan İstanbul’a adalet için yürüdü. Korkmuyoruz çünkü bizim genel başkanımız Çubuk’ta saldırıya uğradığında akşam yanına gittiğimde dimdik ayaktaydı. Korkmuyorum çünkü Kurucu Liderimiz var Mustafa Kemal Atatürk’ün milletvekiliyim bir diktatörün vekili değilim” dedi

“HODRİ MEYDAN”
Başarır, sözlerinin devamında, “Dokunulmazlığımı kaldırsınlar kaldırmazlarsa alçaklardır. Gerekirse ailem mersini gezer ben de cezaevinden iktidar partisinin milletvekili olarak çıkarım. O zaman sen düşün FETÖ sevicisi Bekir Bozdağ, o zaman sen düşün katillerin abisi Süleyman Soylu, o zaman sen düşün bu ülkenin yurttaşlarını muhtaç edip iki sarayda yaşayan, 13 tane uçan sarayı olan o da yetmemiş gibi 1 tane de yüzen saray alan Recep Tayyip Erdoğan. Ben yazıklar olsun dedim mahkemeye. Ama sen bu ülkedeki 40 milyon kadına sürtük dedin Recep Tayyip Erdoğan. Seni yargılayacak  mahkeme var mı?” dedi.

“BEŞTEPE DEĞİL ÇANKAYA KÖŞKÜ”
Başarır, seçim sürecine de değinerek: “Bu ülkeye yakışan bir sistem getirmeliyiz;  bir bağımsız yargı, iki güçlü bir parlamento gelecek, bir de tarafsız adil dürüst gemileri olmayan umutları olan ülkesini seven bir cumhurbaşkanı gelecek. Ve o Cumhurbaşkanı Nisan’da olur, Mayıs’ta olur Haziran’da olur. Seçim akşamı sonuçlar açıklandıktan sonra ertesi gün mazbatasını alıp Beştepe’ye değil Çankaya’ya gidecek.” dedi.

“GÜMRÜKÇÜ’DEN TEŞEKKÜR”

Konuşma sonunda Başarır’a Çiğli’nin sembolü “Flamingo” maketi hediye eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü:  “Sayın Başarır, bize Siyasal Süreç ve Hukuk hakkında bilgi verdi ve içini dökme görüşmesi oldu. Ülkemiz aydınlık bir  yola çıkıyor ve umarız Ali Mahir Başarır’ın başına gelenler başkasının başına gelmez o nedenle demokrasiye sımsıkı tutunmamız, omuz omuza el ele yürümemiz lazım. Burada olduğu için kendisine Çiğlililer adına teşekkür ediyorum” dedi.

“BEŞLİ ÇETE” ADLI KİTABINI İMZALADI
Başarır söyleşi sonunda “Beşli Çete” adıyla yayınlanan kitabını imzaladı. Kitabı imzalatmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

İŞTE O KİTAP

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA