SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’NİN İZMİR’DE ACI KAYBI

CHP’NİN İZMİR’DE ACI KAYBI
Bu haber 12 Haziran 2022 - 18:04 'de eklendi ve 110 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
ESKİ TÜRKİYE GÜZELİ, CHP ESKİ KADIN KOLU BAŞKANI VEFAT ETTİ
Önceki gün vefat eden 1950 Türkiye güzellik yarışması birincisi, 1978-1980 CHP İzmir merkez İlçe Kadın Kolu Başkanı, Güler Arıman Toron son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine önceki dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Karşıyaka ilçe başkanı Serdar Koç, Karşıyaka belediye başkanı Cemil Tugay, Toron ailesi ve çok sayıda partili katıldı.

MUSA ÇAM’DAN DUYGUSAL MESAJ
“Gerçek bir Cumhuriyet kadınını kaybettik”


Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, “ablamız, annemiz” dediği Güler Arıman Toron için “1950 Türkiye güzeli, 1978/1980 CHP İzmir merkez İlçe Kadın Kolu Başkanımız, ablamız, annemiz Güler Arıman Toron’u kaybettik. Acımız büyük. Güler ablamızı bugün, (12 Haziran 2022 Pazar) Karşıyaka Beşikçioğlu Camiinde sonsuzluğa uğurladık. Yıldızlar yoldaşın olsun. Saygı ve özlemle” dedi.

AVRUPA’DA TÜRK KADININI TEMSİL ETMİŞTİ

Son derece zarif ve kibar bir cumhuriyet kadını olan Güler Arıman Toron’un Türk kadınının Avrupa’daki yüzü olduğunu anlatan Çam, “1932 yılında Keriman Halis dünya güzeli seçildikten sonra 1933’deki yarışma dönemin son Türkiye Güzellik Yarışması olmuş. Bundan sonra 1950’ye kadar yarışma yapılmamış. 1950’de öğretmen anne-babanın kızı Güler Arıman, Türkiye Güzeli olmuş ve ülkemizi İtalya’daki Avrupa Güzellik Yarışması’nda temsil ederek 5’inci olmuş. Cumhuriyetin kurulmasından 27 yıl geçmesine rağmen Avrupa’daki yarışmada yabancı jüri üyelerinin, “Türk kızı böyle modern olamaz” sözlerine, hatta Fransız üyenin bayrağı yüzüne peçe yapmaya çalıştığı Arıman, gerek tavırları, gerekse yorumlarıyla böyle düşünenleri susturmuş. Türk basını bu olayı, “Güler, İtalya’da Türk kızlarını yaşmaklı, feraceli zannedenlere iyi bir ders verdi” diyerek duyurmuştu. dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA