SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’Lİ VEKİLLERDEN AKP’YE SORU YAĞMURU

CHP’Lİ VEKİLLERDEN AKP’YE SORU YAĞMURU
Bu haber 28 Ağustos 2015 - 20:23 'de eklendi ve 465 views kez görüntülendi.

ANA MUHALEFET PARTİSİ CHP’NİN MİLLETVEKİLLERİ MECLİSTE HALKIN SESİ OLUYORLAR
7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olamayan ancak ülkeyi yönetmeye devam eden AKP iktidarına TBMM’de CHP’li milletvekillerinin soru önergeleri dikkat çekiyor.
NEREDE BİR SORUN VARSA CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ ORADA
Meclise kapanmak yerine ülkeyi karış karış gezen milletvekilleri tespit ettikleri sorunları TBMM gündemine taşıyorlar.
İşte o soru önergelerinden bazıları:
MUHARREM İNCE:
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce 5015 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 24. Maddesinde değişiklik yapılarak, Cumhurbaşkanlığı makamına tanınan örtülü ödenek uygulamasının kaldırılmasını öngören bir kanun teklifini TBMM’ye sundu.
BARIŞ YARKADAŞ:
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Başkanlığına iki önemli Kanun Teklifi sundu. Teklifin ilki “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları, Cumhurbaşkanlığı faaliyetlerini Çankaya Köşkü’nde sürdürür ve Çankaya Köşkü’nde ikamet ederler” şeklinde. İkinci teklif ise “Cumhurbaşkanı’na sağlanan örtülü ödeneğin kaldırmasını” öngörüyor.
ALİ ŞEKER, EREN ERDEM:
İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Eren Erdem’in, 3194 sayılı İmar Kanununda değişiklik yapılmasına dair bir kanun teklifi vererek “yeşil alanların imara açılmasında son kararı halk oylaması ile halk versin” önerisinde bulundular;
CEMAL OKAN:
Eskişehir milletvekili Cemal Okan Yüksel, “AKP’nin elinde can çekişen, etik ve ahlaklı yayın ilkelerinden gittikçe uzaklaşan TRT’de yaşanan kadro değişimlerini ve elektrik faturalarından alınan TRT payını meclise taşıdığını ve TRT hakkında hem soru önergesi hem de kanun teklifi verdi.
LEVENT GÖK:
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök Başbakan’a “çöple dolan balçıkla kaplanan Mogan Gölü’nün can çekiştiğini belirterek geçen yıl imzalanan protokolla kurtarma çalışmalarının neden başlamadığını;
SEZGİN TANRIKULU:
İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, tüm itirazlara karşın Cemevlerindeki şehit cenazelerine devlet erkanın katılmaması uygulamasının gerekçesini sordular.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA