SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’Lİ GENÇLER CUMARTESİ ANNELERİYLE

CHP’Lİ GENÇLER CUMARTESİ ANNELERİYLE
Bu haber 04 Ekim 2014 - 19:08 'de eklendi ve 524 views kez görüntülendi.

BAYRAMIN İLK GÜNÜNDE ACILI ANNELERİN YANLARINDA OLDULAR
Genel başkan İrfan İnanç Yıldız; “Anaların Gözyaşının rengi yoktur”
Çocukları kaybolan ve faili meçhul cinayetlere kurban giden annelerin 491. Cumartesi buluşmasına katılan CHPli Gençler Geleneksel oturma eyleminde annelerle birlikte slogan attı.
YILDIZ: “ANNELERİMİZİN ÇIĞLIĞINI DUYAN YOK”
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Üyeleriyle birlikte Alana gelen Genel Başkan İrfan İnanç Yıldız, “ Bugün bir bayram günü. Ama içimizdeki hüzün bu bayramı gerçek manasında yaşamamıza izin vermiyor. Hemen yanıbaşımızda Kobane’den yükselen silah sesleri gözyaşını sel eden annelere yenilerini katıyor. Din adına savaştıklarını ileri sürenler bu dini kutsal bayramımızı halkımıza zehir etmekten geri kalmadı. Yine halkımızın dini dygularını sömürerek iktidar olanlar benzer biçimde bu bayramda da Cumartesi annelerinin çığlıklarına duyarsız kaldı. 497 haftadır çocuklarının akibetini soran bu annelerin çığlığını duymayanların dünyanın başka bir köşesindeki annelerin gözyaşını istismar etmeye hakları yoktur. İşte ağlayan anneler burada. Ama ne hükümet yetkilisi ne de bu annelerin gözyaşlarını dindirecek bir adım atacakları umudu var orta yerde. “ diyerek faili meçhul cinayetlerin takibiyle ilgili zamanaşımı engeline işaret etti:
“BU YARANIN KANMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Yıldız; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak bir kez daha annelerimizle birlikte bu yara kapansın mücadelesindeyiz. Annelerin gözyaşının rengi yoktur. Bu yara kapansın. Faili meçhule kurban verdiğimiz bu gençlerimizin failleri bulunsun. Zamanaşımı engeli ortadan kaldırılsın. Biz CHPli gençler olarak Ekim Ayı içerisinde Diyarbakır ve İzmir’den Ankara’ya Adalet bakanlığına zaman aşımı engelinin ortadan kaldırılması için yürüyeceğiz. Ayrıca yine 28 Kasım’da İHD Mardin Şubesinin Kızıltepe süren davasına katılarak onlarla dayanışma içinde olduğumuzu göstereceğiz” dedi.
“NEREDE BİR SORUN VARSA ORADA OLACAĞIZ”
Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız ve Parti Meclisi Üyeleri Yasemin Öney Cankurtaran, Didem Gültekin, Serra Kadıgil, Elif Uzunşimşek’le birlikte oturma eylemine katıldı.
İSTANBUL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI RECEP KARAKOÇ: “ANNELERİMİZLE DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
İstanbul İl Gençlik Kolları Genel Başkanı Recep Karakoç da İstanbul İstiklal caddesi’nde gelenekselleşen eylem için “ Annelerimiz bu meydanın bir parçası oldu. Onların dramı bu tarihi mekanda giderek burayla simgeleşen, tarihleşen bir boyuta kavuştu. Bu 497. Haftada onların ellerini öpmeye mücadelelerini yükseltmeye geldik. Bu ziyaretlerimize, Cumartesi anneleriyle daynışmamıza devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA