SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’Lİ ADIGÜZEL’DEN SUÇ DUYURUSU

CHP’Lİ ADIGÜZEL’DEN SUÇ DUYURUSU
Bu haber 11 Eylül 2015 - 12:15 'de eklendi ve 528 views kez görüntülendi.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ONURSAL ADIGÜZEL, AKP MİLLETVEKİLİ BOYNUKALIN HAKKINDA ADLİYEYE ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERDİ
CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul milletvekili Abdurrahim Boynukalın hakkında “anayasal düzeni değiştirmeye” teşebbüs iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
“HÜRRİYET GAZETESİ BASKININDA SÖYLENENLER SUÇTUR”
Adıgüzel, Boynukalın’ın Hürriyet gazetesine yapılan saldırı sırasında sarf ettiği “Erdoğan’ı engellemekten söz ediyorlar. Kasım’daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın seni başkan yaptıracağız. Seni başkan yaptıracağız. Seni başkan yaptıracağız” sözlerine gönderme yaparak, “1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçim sonuçlarını tanımama yönünde görüş ifade etmek suretiyle halkı tahrik etmek ve korkuyla kapılmasını sağlamak suretiyle, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
ADIGÜZEL: “LİNÇ ZİHNİYETİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”
İstanbul Kartal Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Boynukalın’ın sarf ettiği sözlerin sağduyu sınırlarını aştığına dikkat çeken Adıgüzel, “Milletvekili kimliği ile toplum içinde rol model oluşturması gereken ve Anayasaya sadakat yemini eden Boynukalın, eylem sırasında yaptığı konuşmada sağduyu sınırlarını aşan, eylemci kalabalığı tahrik edici, kışkırtıcı söylemlerde bulunmuştur” dedi.
“Linç Zihniyetinin Canlandırılmasına Geçit Vermeyeceğiz”
6 Eylül akşamı basın özgürlüğünün ayaklar altına aldığını ifade eden, Adıgüzel, “Madımak’ta 35 yurttaşımızı katleden zihniyetin canlandırılmasına, ülkemizi saray hırsları uğruna karanlığa gömmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Şehit haberlerinin geldiği bir günde 400 milletvekili arzusunu yineleyerek, 400 vekil vermezseniz daha çok şehit haberi gelir demekten çekinmeyen bu linç zihniyetini kışkırtanlara, kendi kişisel çıkarları uğruna halkı sokağa dökmek, şiddete teşvik etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz” dedi.
Adıgüzel, açıklamanın ardından savcılığa giderek milletvekili hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması ve kamu davası açılmasına karar verilmesi talebinde bulundu.
İşte o dilekçe:
İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCILIĞINA
GÖNDERİLMEK ÜZERE İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

image
MÜŞTEKİ​​: Onursal ADIGÜZEL (TC No:14606628452)
CHP PM Üyesi- İstanbul Mİlletvekili
​​​TBMM ANKARA
ŞÜPHELİ​​: Abdurrahim BOYNUKALIN
​​​TBMM ANKARA
SUÇ​​: 1982 Anayasası ile güvence altına alınmış ve 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26 Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarını tanımama yönünde görüş ifade etmek suretiyle halkı tahrik etmek ve korkuya kapılmasını sağlamak, anayasal düzeni devirmeye teşebbüs.
SUÇ TARİHİ​: 06.09.2015
AÇIKLAMALAR​:
1. Şüpheli Abdurrahim Boynukalın Adalet ve Kalkınma Partisinin İstanbul Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanıdır.
2. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ATV isimli televizyon kanalının canlı yayınında kullandığı bazı cümlelere Hürriyet Yayın Kuruluşunun tepki vermesi üzerine kalabalık bir grup ile yayın kuruluşunun önüne giderek eylem yapmışlardır.
3. Söz konusu bu eylemde açıklama yapan şüpheli “Erdoğan’ı engellemekten söz ediyorlar. Kasım’daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın seni başkan yaptıracağız. Seni başkan yaptıracağız. Seni başkan yaptıracağız” ifadelerini kullanmıştır.
4. Anayasamızda devletin yönetim şekli tarif edilmiştir. Yönetim şekli Cumhuriyet’tir. “Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz” ifadeleri Anayasamızın amir hükümlerindendir.
5. Ülkemizin parlamenter sistem ile yönetildiği hepimizin malumudur.
6. Son zamanlarda kamuoyunda en çok tartışılan bir konu olan BAŞKANLIK Sistemi şüphelinin de açıklamalarında yer bulmuştur.
7. TCK ‘nın Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar başlıklı bölümünde 309.maddede “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar.” düzenlenmiştir. Şüpheli devletin yönetim şeklini; söylemi ve “sonuç ne olursa olsun” ifadeleri ile değiştirmeye teşebbüs etmiştir.
8. Şüpheli milletvekili kimliği ile toplum için model oluşturması gereken bir iş yapmakta olup, seçmen kitlesini etkileyecek nitelikte hatta ve hatta AKP Gençlik Kolları Başkanlığı sıfatı ile tüm üyelerini peşinden sürüklemiştir. Bu sebeple bile işlemiş olduğu suç Anayasal Düzeni Değiştirmeye yöneliktir.
DELİLLERİMİZ: 07.09.2015 günü yazılı ve görsel basında çıkan yazı ve haberler.
SONUÇ VE İSTEM​: Yukarıda açıklanan nedenlerle şüpheli hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için, kamu davası açılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA