SON DAKİKA

Haberertesi

CHP İSTANBUL’DA BÜYÜK BULUŞMA

CHP İSTANBUL’DA BÜYÜK BULUŞMA
Bu haber 18 Ocak 2014 - 21:13 'de eklendi ve 648 views kez görüntülendi.

KESİNLEŞEN ADAYLARIN TANITIM TÖRENİNDE İZDİHAM YAŞANDI
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il Başkanlığı’nda Sinan Erdem kapalı spor salonunda düzenlenen ilçe belediye başkan aday tanıtım töreni mitinge dönüştü.

KİMLER KATILDI?
CHP Genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Erdoğan Toprak, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Kadir Gökmen Öğüt, Celal Dinçer, Şafak Pavey, Ayşe Eser Danışoğlu ve Binnaz Toprak İl başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Büyükşehir adayı Mustafa Sarıgül, Belediye başkanları Ateş Ünal Erzen, Özcan Işıklar, Mustafa Farsakoğlu, Selami Öztürk, Hasan Akgün, Cem Kara ve Şükrü Genç ilçe başkanları ve belediye başkan adayları törende hazır bulundular.
İL BAŞKANI SALICI: “BUGÜN TARİHİ BİR GÜNDÜR”
Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı aday tanıtım töreninde ilk konuşmayı yapan il başkanı Salıcı “AKP’nin gidişinin başlangıcı bugündür” dedi.
MUSTAFA SARIGÜL: “DURDURAMAZSINIZ”
CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, partililere seslendi. TMSF’nin kararı hakkında sert açıklamalarda bulunan Sarıgül, “İstanbul’da mevcut iktidarın gitme vakti geldi. Fakat gitmeyecekler. Bu saatten sonra evinize, gece saat 02.00’de emniyet mensuplarını gönderebilirler. Sakin olun, çünkü onlar batan güneş! Doğan güneş sizsiniz” diye konuştu. Sarıgül, “Zannettiler ki Sarıgül’ü korkutabilirim. Durduramazsın beni!” dedi.
Sarıgül’ün konuşmasından satırbaşları şöyle:
– CHP adayı olmak demek ülkemize sahip çıkmaktır. CHP adayı olmak, Mustafa Kemal Atatürk’ün adayı olmaktır. Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.
– Sevgili kardeşlerim, İstanbul ülkenin birliğinin başkentidir. İstanbul her devri içinde barındıran önemli bir dünya kentidir. İstanbul’da huzur varsa dünyada huzur varsa. İstanbul’da huzuru sağlayacak kadro burada. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin başkan adaylarıyız, 30 Mart’tan sonra da başkan olacağız. Şuan yasa gereği adayız. Biliyoruz ki 30 Mart akşamı 20.30’da birçok arkadaşımızla birlikte İstanbul’umuza hizmeti hep birlikte yapacağız.
– Her gün trafikte ömür tükeden memurlarımız, esnaflarımız belediye başkanlarını bekliyor. Toplum içinde bir türlü yerlerini alamayan engelli vatandaşlarımız belediye başkanlarını bekliyor. Muhtarlarımızla İBB’yi yönetmeyi Allah’ım bana kısmet etsin. Bütün muhtarlarımız, STK’larımız, üniversitelerimiz bizleri bekliyor. İnanç, kültür merkezlerimiz ve de bağımsız yargı, objektif düşünen, Türkiye Cumhuriyeti’nin dürüst emniyet mensupları da bizleri bekliyor.
– Buradan bütün belediye başkanlarımla birlikte şu sözü veriyorum. Başkan olduğumuzda geldiğimiz yeri unutmayacağız, nankör olmayacağız. Ben değil her zaman biz diyeceğiz. Benim belediye başkanlarım sabah 06.00’da kalkacak gece 11.00’e kadar koşacak. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeyecek. Ötekimiz olmayacak. Başı açık olan da bizim kapalı olan da…
– Haftalardır büyük bir heyecanla dolaşıyorum. Gittiğimiz yerlerde gördüğüm manzara şudur. İstanbul’da yurttaşlarımız yeni bir heyecan arıyor. Yurttaşlarımız bir değişim istiyor. İstanbul’da vakit tamamdır. Değişimin zamanı gelmiştir. Bu değişimi hep beraber sağlayacağız, hiç merak etmeyin.
TMSF YORUMU: DURDURAMAZSINIZ BENİ!
– Sevgili belediye başkanlarım… İstanbul’da mevcut iktidarın gitme vakti geldi. Fakat gitmeyecekler. Bu saatten sonra evinize, gece saat 02.00’de emniyet mensuplarını gönderebilirler. Sakin olun, çünkü onlar batan güneş! Doğan güneş sizsiniz.
– Zannettiler ki Sarıgül’ü korkutabilirim. Durduramazsın beni!
– Dün akşam saat 16.30’dan sonra şimdi artık başka bir Sarıgül var. Göreceksiniz!
– İnterneti dahi kesecekler. İnternette dahi bizi yok etmeye çalışacaklar. Onların gücü yetmeyecek.
PROJELERİMİZİ GÖRDÜKÇE DAHA ÇOK SAVCI GÖNDERECEKLER
– İstanbulumuzda trafik çilesini kademeli olarak sona erdireceğiz. Metro, raylı sistem ve deniz taşımacılığına büyük önem vereceğiz. Bütün bu projeleri kampanyamızın son 20 gününde açıklayacağız. Çıldıracaklar. Projelerimizi gördükçe daha fazla savcı gönderecekler. Ama korkunun ecele faydası yok.
– Mahallelerde yaşam merkezleri kuracağız. Her mahallede dostluğu dayanışmayı muhteşem bir noktaya taşıyacağız. İstanbul’da artık ben yaptım oldu mantığına son vereceğiz. İstanbul’da benim doğrularımın dönemi bitiyor, kentin doğrularının dönemi başlıyor. Buradan söz veriyorum; İstanbul artık Ankara’dan yönetilmeyecek. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşacağız. Her gittiğimiz eve sevgi, dostluk, kardeşlik ekelim. Kardeşlerim; bakın! Şu söylediğimi unutmayın; Artık altı okun yayı gerilmiştir. Hedefimiz yapacağımız hizmetlerle CHP’nin bayrağıın en yükseğe çekmektir.
TAKSİM’DE ÜÇ AĞACA TAHAMMÜL EDEMEYENLER SARIGÜL’E HİÇ TAHAMMÜL EDEMİYORLAR
– CHP’nin gurur ve zafer günleri önümüzde. Cesur olacağız. El ele kol kola omuz omuza vereceğiz. Bu mücadele bizim mücadelemiz. Bunun önünde hiç bir güç duramaz. Biz yurttaşlarımızın yüzde 50’sini değil, yüzde 100’ünü kucaklayacağız.
– Ben başkanlığa aday değilim. Ben büyüklerimizin evladı, gençlerimizin ağabeyi olmaya adayım.
– Taksim’de üç tane ağaca tahammül edemeyenler Sarıgül’e hiç tahammül edemiyorlar. TMSF dediğiniz yer bizim belediyemize çok yakın. Bu TMSF’deki adamlar, binalarının iskanlarını almak için bana defalarca geldiler. Onlarla sohbetlerimiz oldu. Sarıgül, 15 yıldır belediye başkanı, 16 sene önce bir olay olmuş da, sonra ne olmuş, bir devletin kurumu kendini bir siyasi parti il başkanlığı yerine koyumuş, seçimlere 73 gün kala saat 16.10’da yazı gönderiyor: Sarıgül’ün malvarlığına el koyduk!
GEZİ’DEKİ KAYBETTİKLERİMİZİN HESABINI NASIL VERECEKLER!
– Sen kardeşim, halkın verdiği yetkiyi devlet gücü olarak kullanarak onları yapabilirsin. Ama sandığa nasıl ipotek koyacaksın?
– Ne çocuklarıma ne de yakınlarıma haram parayı rabbim bana kısmet etmesin. Siz beni yıllardan beri biliyorsunuz. Ben sizlerle hep beraberim. Şunu bilesiniz ki; anketlerde önce yüzde 25 dediler, 28 dediler. Şimdi baktılar ki barajı geçtik..
– Ben evlatlarıma her şeyin hesabını veririm, ama bunlar Gezi’de kaybettiklerimiz için nasıl hesap verecekler!
– Her sorularının aslanlar gibi cevabı var. Hiç merak etmeyin CHP Gençlik Kolları’nın gücünü onlar daha bilmiyorlar. Bugüne kadar başka bir platformda şimdi yandaş medyaları onların olsun, sokaklar ve duvarlar bizim olsun.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA