SON DAKİKA

Haberertesi

CHP İBB GRUBUNDAN GREVE DESTEK

CHP İBB GRUBUNDAN GREVE DESTEK
Bu haber 15 Ekim 2015 - 21:59 'de eklendi ve 434 views kez görüntülendi.

CHP İBB Meclis Grubu üyeleri Ankara katliamını protesto etmek için yapılan İş Bırakma eylemlerine destek verdi.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE GRUP BAŞKANVEKİLİ ERTUĞRUL ERTUĞRUL GÜLSEVER MECLİSTE KONUŞTU
97 yurttaşımızın hayatını kaybettiği Ankara katliamını telin eden CHP İBB Meclis Grubu iş bırakma eylemlerine destek vererek İBB Meclisinde iki gün iş bıraktı. “Çalışanların iş bırakma eylemine destek vererek iki gün çalışmayacağız” diyerek Meclis Kürsüsünde Meclis Üyelerine hitap eden İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever şunları söyledi: “Ankara’da ki katliamda 100’e yakın İnsanımız hayatını kaybetti. 100’lerce İnsanımız yaralı ve hastanelerde, büyük acılar içindeyiz. Böyle bir günde hepimizin bildiği şeyleri sizlere tekrar etmek için burada değilim. Cevabını hepinizin bildiği sualleri de sizlere sormak içinde burada değilim. Amacım ön yargılarımızdan arınarak, içinde bulunduğumuz durumun vahametini kavrayarak, bazı şeyleri hatırlamanıza yardımcı olmak, farkındalığınızı sağlayarak duyarlılığınızı yükseltmeye çalışmaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu olarak, Barışa, Kardeşliğe, İnsan hayatının önemine dikkat çekmek için, Toplumun hislerine tercüman olmak için, bu gün başka bir şey konuşmak istemiyoruz bu Mecliste. Çalışanların iş bırakma eylemlerine destek vererek, bizde çalışmıyoruz bu gün. Utanılacak bir kanlı Pazar’ımız vardı, şimdi birde kanlı Cumartesi’miz oldu artık”
“ÖNEMLİ OLAN SARAYLAR DEĞİL İNSAN HAYATI”
“Kendimizi kandırmaya, gerçekleri kendimizden bile saklayarak onları korumaya çalışmayalım lütfen. Hanların, hamamların, konakların, sarayların ne önemi olabilir insan hayatının yanında. Dünyanın en görkemli yollarını, binalarını yapsak İstanbul’da, eğer bir tek İnsanın bile burnu kanıyorsa yanı başımızda, 9 yaşındaki Veysel Barış için yürürken babasının yanında katlediliyorsa bu Topraklarda yaptıklarımız ne anlam ifade eder ki, Allah aşkına.”
“İSTANBUL’UN SORUNLARI KADAR TÜRKİYE’NİN SORUNLARIYLA DA İLGİLENECEĞİZ”
“Biz Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak, Barışa, Kardeşliğe, İnsan hayatının önemine dikkat çekmek için, Toplumun hislerine tercüman olmak için, bu gün başka bir şey konuşmak istemiyoruz bu Mecliste. Çalışanların iş bırakma eylemlerine destek vererek, bizde çalışmıyoruz bu gün. Utanılacak bir Kanlı Pazarımız vardı, şimdi birde Kanlı Cumartesimiz oldu artık. Yeni kanlı günlerimiz olmaması için, 1 Kasım seçimlerinden sonra, İktidara kim olursa olsun, İnsanların ne devletin, ne de servetin önünde ezilmediği eşit, adil ve özgür bir düzen kurulana kadar, İstanbulun sorunlarının yanında, Türkiye’nin sorunlarını da taşımaya çalışacağız bu Meclise”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA