SON DAKİKA

Haberertesi

CHP HEYETİ NOKTA VE CUMHURİYET’TE

CHP HEYETİ NOKTA VE CUMHURİYET’TE
Bu haber 15 Eylül 2015 - 11:57 'de eklendi ve 442 views kez görüntülendi.

CHP Medya Üzerindeki Baskıları İnceleme Komisyonu üyeleri, polis tarafında basılarak yayınına engel oldukları Nokta Dergisi’ni ziyaret ettiler. Milletvekilleri daha sonra Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret ettiler.
CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ WEB SİTESİNE ERİŞİMİ ENGELLENEN CUMHURİYET GAZETESİNDE
CHP’nin gazeteci milletvekilleri Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş ve Eren Erdem cumhuriyet.com.tr’ye Türk Telekom tarafından erişimin engellenmesi nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret etti.
CHP’li milletvekilleri öğle saatlerinde Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki merkezine gelerek İmtiyaz sahibi Orhan Erinç ve Web Koordinatörü Oğuz Güven ile görüştü. Görüşmenin ardından konuşan Web Koordinatörü Oğuz Güven, Cumhuriyet’in internet sitesinin çeşitli engellemeler ile karşılaştığını belirterek, “ Özellikle son bir haftada bu sorun aşırı arttı. Yurtiçi ve yurtdışındaki bölgelerden ve kendi telefonlarımızdan da girememeye başladık siteye.Türk Telekom’a yazı yazdırak bu atakların bilançosunu istediğimiz zaman cevap verilmedi. Gazetemizin avutkatları savcılığa müracat ederek Türk Telekom hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu sansür Türk Telekom tarafından gerçekleştiriliyor.
‘GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
‘400 vekil verilseydi bunlar olmazdı’ cümlesini haberleştirdiği için Hürriyet gazetesini bastıranlar bunu yayınlayan Cumhuriyet.com.tr’ye de ulaşımı bu gerekçeyle engelliyorlar. Biz hukuki yollar ile mücadelemizi sürdüreceğiz, ama yurttaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Cumhuriyet olarak gerçekleri yazmaya devam edeceğiz” dedi.
BERBEROĞLU: BU İŞİN SORUMLUSU HÜKÜMET
Enis Berberoğlu da “Türk telekom hangi sebep ile olursa olsun haberleşme hizmetinin tek sorumlusu, tek eli Türkiye’de. Dolayısıyla haberleşme özgürlüğü, ifade özgürlüğü tehlike altındaysa bu işin sorumlusu da hükümet ve ulaştırma bakanlığıdır”diye konuştu.
YARKADAŞ: CUMHURİYETİ YIKAMAYANLAR GAZETESİNİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR
Barış Yarkadaş da kendisinin de bir Cumhuriyet okuru olduğunu kaydererek,“ Ben de bir Cumhuriyet okuru olarak ve aynı zamanda bir gazeteci milletvekili olarak her gün Cumhuriyet gazetesinin haberlerinden faydalanmaya, dünyada ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyorum. Fakat son bir haftadır özellikle Cumhuriyet.com.tr’ye erişmekte zorluk çekiyorum. Cumhuriyet’i yıkamayanlar, Cumhuriyet’i susturmaya çalışıyorlar. Türkiye’de özgür gazetecilik geleneği var ve her türlü baskıya rağmen bu yaşamaya devam edecektir”ifadelerini kullandı.
Eren Erdem de Cumhuriyetin engellenmesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bir gecekondu devleti haline dönüştürüldüğünü belirtti.​
ZİYARET SONRASI GÖZALTI
CHP’li vekillerin ziyaretinden sonra polis Nokta dergisini yeniden basarak Yazıişleri Müdürü Murat Çapan’ı gözaltına aldı.
CHP Medya Üzerindeki Baskıları İnceleme Komisyonu üyeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem önce Nokta dergisini ardından Cumhuriyet gazetesini ziyaret etmişti.
GÖZALTINA ALINAN ÇAPAN SERBEST BIRAKILDI
Nokta dergisinin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Çapan, tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest bırakıldı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA