SON DAKİKA

Haberertesi

CHP HEYETİ DİYARBAKIR’DA

CHP HEYETİ DİYARBAKIR’DA
Bu haber 02 Ağustos 2015 - 7:32 'de eklendi ve 669 views kez görüntülendi.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ ESNAF ZİYARETİ YAPTI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcısı Enis Berberoğlu ve Genel Sekreter Gürsel Tekin, Milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır sokaklarını dolaşarak esnafla sohbet etti, vatandaşlarla kucaklaştı.
CHP HEYETİNE YOĞUN İLGİ VARDI
image
Yaşanan terör olayları nedeniyle bölge insanının hassasiyetini anlamak ve yapılabileceklerle ilgili tespitlerde bulunmak üzere Milletvekili heyetiyle Diyarbakır’da bulunan Tekin, Diyarbakır’da Dörtyol Semtini dolaşarak esnafla sohbet etti sıkıntılarını dinledi. Tarihi Hasanpaşa hanını da ziyaret eden CHP heyetine Diyarbakırlılar büyük ilgi gösterdi.
DERNEK VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN BAŞKAN VE TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞMA
image
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyetİ
Daha sonra bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı toplantıya Diyarbakır’da faaliyet yürüten 26 sivil toplum örgütü katıldı.
HEYETTEKİ MİLLETVEKİLLERİ NOT ALDILAR
Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Ankara Milletvekili Şanal Saruhan, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’un da yer aldığı CHP heyeti, Diyarbakır STK Platformuna mensup üyeleri sırayla dinleyerek notlar aldı. CHP Heyetinin sözkonusu notları bir rapor haline getirip kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.
HEYETTE KİMLER VAR?
Diyarbakır’da incelemeler yapacak CHP Heyetinde Genel Sekreter Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka bulunuyor
CHP HEYETİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
image
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Yardımcısı Enis Berberoğlu, Genel Sekreter Gürsel Tekin ve beraberindeki heyet Diyarbakır İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi soruları yanıtlayan Tekin, Diyarbakır’da insanların tek isteğinin huzurlu yaşamak olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“İNSANLARIN TEK İSTEĞİ BARIŞ VE HUZUR”
“30 yıldır olağanüstü bir dönemden tam çıkarken, tam huzuru bulmuşken, yeniden bunun alevlenmesinin çok büyük bir üzüntü ve sıkıntı yarattığını, özellikle ticari olarak çok ciddi sıkıntıları olduğunu ifade ettiler. Yangının söndürülmesi için yapılması gereken ne varsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yangın daha fazla büyümeye başlarsa, birliğimiz, bütünlüğümüz, iç barışımız bozulmaya kalkışılırsa o zaman telafisi çok zor olur. Tam yangının başındayken söndürmek için buradayız. Çalışmalarımız sadece Diyarbakır ile sınırlı kalmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak en temel ölçeğimiz Türkiye’nin birliği ve bütünlüğüdür. Türkiyenin birliği ve bütünlüğü için her türlü çabayı sarf etmeye hazırız.”
“CHP’NİN MUHATABI HDP MİLLETVEKİLLERİDİR”
Tekin 2011 yılında sürecin sağlıklı işleyebilmesi için 22 maddelik kanun teklifi sunduklarını, o maddelerin ‘Sürecin ilacı’ olabileceğini ifade ettiklerini anlatırken şöyle devam etti: “Maalesef AKP gibi HDP de reddetti. Şimdi görüyorum ki gecikmeli de olsa her iki siyasi parti CHP’nin işletmiş olduğu bu sürecin sağlıklı bir süreç olduğunu kabul eder durumdadır. Silahların gölgesinde her gün şehitlerin geldiği bir ortamda demokrasi ve özgürlüğü konuşmak gittikçe zorlaşabilir. Sayın Davutoğlu zaman zaman ‘Belli güçler’ diyor. Bu belli güçlerin kim olup olmadığını biz çok merak ediyoruz. Türkiye’nin iç barışını bozan, sorun yaratan hangi güçler varsa, o güçlerin karşısında ana muhalefet olarak kalkan gibi durmak istiyoruz. Ama doğrusu biz de bilmiyoruz. Bu komisyon kurulmuş olsaydı Sayın Davutoğlu’nun kaygı duyduğu o karanlık güçleri kamuoyu bilmiş olacaktı. Maalesef reddedildi. Baştan itibaren sürecin parlamentoda işleyebileceğini, parlamentoda bölgeyi temsil eden bir siyasi parti milletvekillerinin olduğunu söyledik. Bir süreç başlayacaksa buradan başlayacak. Bizim muhatabımız da millet iradesiyle seçilmiş HDP milletvekilleridir. Öncelikle bir huzur ortamının sağlanması lazım. Ondan sonraki süreçte yapılması gereken ne varsa hazırız. Çok hızlı bir şekilde bir hükümetin kurulması lazım. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi sadece elimizi kolumuzu değil,gövdemizi koymaya hazır olduğumuzu, bu yangını söndürmeye, bu ateşi söndürmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Umut ediyorum ki en kısa sürede hükümetin oluşması konusunda Sayın Davutoğlu bir irade beyan eder. Herkes irade beyan ediyor ama asıl irade beyan etmesi gereken Sayın Davutoğlu’nun iradesiz duruşu hem iç hem dış kamuoyunda ciddi tedirginlik yaratıyor.”
“CHP ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ”
Terör olaylarının araştırılması için TBMM’ye verdikleri önergenin AKP ve MHP oyları ile red edildiğini anımsatan Gürsel Tekin, yaşanan olaylar ve can kayıpları nedeniyle bölge insanının hassasiyetini anlamak yapılabileceklerle ilgili tespitlerde bulunmak üzere Milletvekili heyetiyle Diyarbakır’da bulunduklarını açıkladı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA