SON DAKİKA

Haberertesi

CHP GRUBU TOPLANDI

CHP GRUBU TOPLANDI
Bu haber 15 Temmuz 2014 - 16:07 'de eklendi ve 518 views kez görüntülendi.

BEN DE TIPIŞ TIPIŞ OY KULLANMAYA GİDECEĞİM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan tarafından eleştirilen ‘tıpış tıpış oy kullanacaksınız’ sözlerini yineledi. Kendisinin de ‘tıpış tıpış’ oy kullanmaya gideceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Senin diktatör olduğunu sadece ben değil bütün dünya söylüyor. Aradaki fark bu zaten. Senin geçmişin kirli” dedi.
SOMALILARA VE SENDİKA BAŞKANLARINA SESLENDİ
“Size söz verdiler. Altına imza attınız. Verilen sözler tutulmadı. Sana söz veren kişi cumhurbaşkanı adayı oldu. Verdiği sözün arkasında bir adam durmuyorsa, sandığa gideceksin, onu sandığa gömeceksin elin mahkum. Ve bir şey daha. Tasarı görüşülürken arkadaşlarımız bir önerge veriyorlar. Yaşam odasının olması lazım diyorlar. AKP vekillerinin oylarıyla reddedildi. Gerekçesi ne? Maliyeti çok fazlaymış. 200 milyon lira. Sendika liderlerine sesleniyorum 200 milyar lirayı bir kişinin hayatından daha değerli gören anlayışa hala destek verecek misiniz? Her şeyi parayla ölçen bir anlayışa hala destek verecek misiniz?”
“BİR TÜRLÜ AÇILAMAYA FEZLEKE DOSYALARI”
200 milyon lira maliyeti yüksekmiş ama insanlar ölebilirmiş. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. o nedenle Manisalıların oturup düşünmesini istiyorum. 17 Aralık’la ilgili fezlekeler gelmişti. Fellik fellik gizliyorlardı. Komisyon kurmak için uzun uzun beklediler. Nihayet kuruldu komisyon. Şimdi bir numara çektiler. Efendim sıralama yokmuş, her şey karmakarışıkmış fezlekeleri savcıya iade edelim. İstersen dünyanın ucuna gönder. O fezlekelere burada oturacağız adam gibi bakacağız. Nereye kadar gizleyeceksiniz bu fezlekeleri? Yolsuzluk yapanları korumak nedir arkadaşlar?
“PARTİMİZİN BÜYÜKLERİNE DE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Dava 6,5 yıl sürdü arkadaşlar, haklarını arıyorlar. Ucunda ölüm var. Grup başkanvekilimizde söyledim, aramızda partimizin hafızasını oluşturan büyüklerimiz abilerimiz var. Dün genel merkezde güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Ağabeylerimiz dediler ki “Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar çok açık. Yıllarını demokrasi için mücadele ederek geçiren bizler, bizler cumhurbaşkanlığı seçimlerine görev istiyoruz. Biz genel merkeze gelip çalışmak istiyoruz.” Geldiler 600 kişilik salonumuz doluydu ve çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Partimizin canlı hafızasını oluşturan değerli büyüklerimizin bazıları aramızda, onlara şükranlarımı sunuyorum.
“ANNELERE VE BABALARA ÇAĞRI YAPIYORUM”
Ali İsmail Korkmaz gencecik bir üniversite öğrencisi. Annenin ve babanın üniversiteye gönderdiği, kendisi elleriyle güzel bir gelecek yaratacak. Türkiye’ye yararlı olacak, kendi insanı için çalışacak. Eskişehir’de sokak arasında sopalarla ve tekmelerle öldürüldü. Ben bütün annelere ve bütün babalara sesleniyorum. Empati dediğimiz karşıdaki kişinin yerine kendinizi koyun. Umutla çocuğu yetiştirdiniz, üniversiteye gönderdiniz. O karanlık bir sokakta sopalarla ve tekmelerle öldürülüyor. Öldürüldüğü zaman cumhurbaşkanı adaylarından birisi, polis destan yazdı diyor. Senin çocuğun öldürüldüğünde, karanlık bir sokakta sopayla tekmeyle öldürüldüğünde, polis destan yazıyor diyen adama hala gidip oy verecek misin vermeyecek misin?
Gencecik fidan gibi hayata umutla bağlanmış birisi. Bununla kalmıyor. Onun valisi, devletin valisi değil. O cumhurbaşkanı adayının valisi diyor ki “Ali İsmail Korkmaz’ı arkadaşları öldürmüştür” delilleri karartmaya çalışıyorlar.
“ADAM GİBİ TIPIŞ TIPIŞ GİDECEKSİN VE OYUNU KULLANACAKSIN”
“Ben sandığa gitmem ama ben konuşurum” Dün söyledim. Oğlunu seviyorsan kızını seviyorsun Türkiye’yi seviyorsan adam gibi gidip tatil yapmak istiyorsan kimse kusura bakmasın adam gibi tıpış tıpış gideceksin oyunu kullanacaksın dedim. Dün söyledim vay efendim işte, Kılıçdaroğlu bana diktatör diyordu o da bunu söylüyor. Ben söylüyorum, ben de tıpış tıpış gidip oyumu kullanacağım.
“ÇOCUKLARINI DA YALANLARINA ORTAK EDİYOR”
Yalancıdan cumhurbaşkanı adayı olmaz demiştim. Bir kişi kendi çocukları üzerinden bile yalan söylememeli. Şimdi küçük bir filmimiz olacak.
“Ben de onlara hasretim ama verdiğimiz mücadele böyle bir mücadele vermeye zaman vermiyor. O zaman da mücadeleler daha zor sıkıntılı dönemler 80 öncesini bahsediyorum. Bir gece yatak odamızın kapısına bir pusula asmış babacığım bir geceni de bize ayır. Duygulandım”
Evet film bu kadar. Yandaş bir televizyon kanalında bir röportaj. “Siyasi mücadelemde kimse bana niye geç gelmedin” diye sormadılar diyor. 80 öncesinden bahsediyor. Büyük kızım Esra bir gece kapıya not yazmış, babacığım bir geceni de bize ayır. 80 öncesinden söz ediyor. Büyük kızı esra’nın doğum tarihi ne biliyor musunuz 14 Ekim 1983. Doğmadan üç yıl önce sıfır yaşında kapıya not yazmış. Eğer bir kişi çocuklarını yalana ortak ediyorsa, çocuklarının üzerinden kişisel kariyer oluşturuyorsa o ülkede o cumhurbaşkanı adayı olmaz. Utanır biraz. Eğer bir cumhurbaşkanı adayı oğluyla rüşvet pazarlığı yapıyorsa. “oğlum getirilen para az söz verdikleri kadar getirecekler. O parayı alma nasıl olsa kucağımıza oturacaklar” diyorsa o cumhurbaşkanı adayı olmaz, olmamalı.
“EKMELEDDİN BEYİN FARKI”
“Sandığa gideceğiz oyumuzu kullanacağız. Kim için? Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu için. Neden Ekmeleddin Bey? Birden fazla nedeni var. 1- Hiçbir partinin üyesi değil, tarafsız. Vatandaş demiyor mu tarafsız olsun, e tarafsız birisi. 2- Bilgili birisi olsun. Profesör batıda doğuda bilinen bir insan. Bilim tarihi konusunda dünyada ismi olan birisi. İyi bir yönetici olsun, e iyi bir yönetici. BM’den sonra en büyük uluslararası kuruluşta genel sekreterlik yapmış 57 ülkeyi barıştırmış. Efendim Ekmeleddin Bey’i tanımıyoruz, daha iyi ya öbürünü hepimiz tanıyoruz. Efendim onun dünya çapında ünü varmış, vallahi dünya çapında ünü var. Malı götürme konusunda dünyada bir numara. Efendim diyorlar ki, cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, evet. Diyor ki öbürü ihaleleri de takip edeceğim, yolları da takip edeceğim diyor. Biz onun yolları nasıl bulduğunu, ihalelileri nasıl takip ettiğini biliyoruz.”
“ORTADOĞU’DA SÖZÜNÜ DİNLEYEN YOK”
“Ortadoğu’yu biliyoruz. IŞİD’in yaptıklarını biliyorum. Bu cumhurbaşkanı adayı IŞİD’e yalvarıyır, ne olursun bizim rehineleri serbest bırak. Terör örgütüne yalvaran cumhurbaşkanı adayı istemiyoruz. O kadar ki kaç kişinin rehin alındığını da bilmiyorlar. Aile ısrarla söylüyor benim eşim de orada diyor. 21 Nisan 2013’te Kerry dedi ki “Sen Gazze’ye gidemezsin” orada bitti. Ne donanma ne Erdoğan kimse Gazze’ye gidemedi. Arkasından bir açıklama yapıyor “Kerry’nin demeci hiç şık değil. Haziran’da Gazze’ye gideceğim. Şimdi 15 Temmuz 2014. Ne Gazze’ye Nisan’da Mayıs’ta Haziran’da gidemedi. Sadece palavra attı. Şimdi bu kalkmış ben cumhurbaşkanı olacağım diyor. Sen daha Gazze’ye bile gidemiyorsun. Ortadoğu’ya gidemiyorsun. Kalkmışsın cumhurbaşkanı olacaksın. Ama Ekmeleddin bey ne yaptı? Filistin’de tarafları barıştırdı. Filistin devletini her ortamda savundu ve Kudüs nişanını aldı. O beyefendi hangi nişanı almıştı? Biliyorsunuz.”
EKMELEDDİN İHSANOĞLU KAZANIRSA TÜRKİYE KAZANACAK
“Şimdi sandığa gidecekler Suriye’yi düşünün Adana’yı Antep’i Şanlıurfa’yı Hatay’ı düşünün ve oyunuzu öyle kullanın. Eğer bunu yapabilirsek Türkiye’de önemli bir aşamayı kat etmiş olacağız. Türkiye aydın geleceğe hep beraber taşımış olacağız. Eğer İhsanoğlu kazanırsa hukukun üstünlüğü kazanacak, parlamenter sistemimiz kazanacak. Ortadoğu kazanacak. İhsanoğlu kazanırsa AB kazanacak. Türkiye kazanacak, biz kazanacağız. Özgür Türkiye için hep beraber çalışacağız.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA