SON DAKİKA

Haberertesi

CHP ÇEKMEKÖY MİTİNGİ

CHP ÇEKMEKÖY MİTİNGİ
Bu haber 17 Mart 2014 - 14:45 'de eklendi ve 801 views kez görüntülendi.

Sarıgül: “30 Mart’ta İstanbul’da Kin Dönemi Bitecek”
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Çekmeköy’de düzenlenen mitingte, 30 Mart’tan sonra İstanbul’da yeni bir dönemim başlayacağını söyledi.
TEHLİKEYE SEYİRCİ KALAMAYIZ
Partisinin Çekmeköy Seçim Bürosu önünde toplanan kalabalığa seslenen Sarıgül, “İstanbul’da kin dönemi, nefret dönemi, sevgisizlik dönemi bitecek; barış dönemi, sevgi dönemi, özgürlük dönemi başlayacak” dedi. Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini belirten Sarıgül, “Tehlike yanımızdan geçmiyor, artık üzerimize doğru geliyor. Buna seyirci kalamayız” şeklinde konuştu.
ANKARA’NIN AKLI FİKRİ İSTANBUL’DA
“Son günlerde Ankara’nın aklı fikri İstanbul’da. Ben Şişli Belediye Başkanı olarak kalsaydım, sorun yoktu. Ne zaman ki Büyükşehir’e aday oldum, Ankara’daki her yerde “Sarıgül” demeye başladı. Benzinin fiyatı artıyor, o Sarıgül diyor. İşsizlik artıyor, o Sarıgül diyor. Yurttaşlarımız hastanelerde perişan, o Sarıgül diyor. Olmadı, TMSF’yi üzerimize gönderiyor. 15 gün öncesinin hesabını veremeyenler bizden 15 yıl öncesinin hesabını soruyorlar. Çünkü korkuyorlar, çünkü onların gitme vakti geldi. Onlar 20 yıldır İstanbul’u Ankara’dan yönetmeye alıştılar. Biz buna son vereceğiz. Sayın Kadir Topbaş’a da buradan soruyorum. 20 yıldır İstanbul’a kaç tane baraj yaptın? 2009 yılında yapılan 100 binlik imar planlarında İstanbul’da ne 3.Köprü var, ne Kanal İstanbul. Şimdi ne oldu, nereden talimat aldın da planda olmayan projeleri yapıyorsun? Çünkü İstanbul’u sen yönetmiyorsun, Ankara yönetiyor. Çünkü sen halkın değil; Ankara’nın söylediklerini yapıyorsun. İstanbul’daki yurttaşlar 2B arazisi sorunu ile karşı karşıya. 2B ocakları söndürmektir. Bugün iktidarda olanlara sesleniyorum. Kutulardaki parayı bitirdiniz, şimdi gözü vatandaşın malına mı diktiniz? Biz 30 Mart’tan sonra bu sorunu çözeceğiz. 2B arazileri nedeni ile kimse mağdur olmayacak. Yurttaşları sembolik rakamlarla tapu sahibi yapacağız. Kadınlara, engellilere, çocuklara çok önem veriyorum. İstanbul’un her mahallesinde çocuk kreşleri açacağız. Parası olmayandan ücret almayacağız. Engellilerimiz için her mahallede yaşam merkezleri kuracağız. Kadınlarımızın toplumsal yaşama katılması için toplum merkezleri hizmete açacağız”.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA