SON DAKİKA

Haberertesi

CHP 91 YAŞINDA

CHP 91 YAŞINDA
Bu haber 10 Eylül 2014 - 11:08 'de eklendi ve 350 views kez görüntülendi.

İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ TAKSİM’DE KUTLADI
CHP’nin kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle bugün sabah saatlerinde Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama töreninde CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı anıta çelenk koydu.
İL BAŞKANI SALICI: “BU İKTİDARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 91 yıl sonra Türkiye’nin, kurulduğundan çok daha zor koşullar altında bulunduğunu belirterek, “Bütün bu koşullara karşı 2015 seçimlerinde CHP’yi iktidar yapmak için bütün üyelerimizle, bize gönül veren herkesle, ayrım yapmadan herkesle bir arada Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu partinin neferleri olarak hep beraber mücadele edeceğiz ve insanlık ayıbı olan bu iktidarı ortadan kaldıracağız” dedi.
CHP YÜREKLİ CUMHURİYETÇİLERİN PARTİSİDİR
Salıcı, törendeki konuşmasında, 91 yıldır ayakta olan, Türkiye’nin geçirdiği bütün süreçlerde dimdik ayakta duran CHP’nin üyeleri olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “CHP, hem kuruluşun hem kurtuluşun hem çok partili yaşamın hem emeğin haklarını savunan sosyal demokrasinin hem de AKP diktatörlüğüne son verecek olan yürekli cumhuriyetçilerin partisi” ifadelerini kullandı.
“HİÇBİR HAK MÜCADELESİZ ALINMAZ”
Türkiye’de hiçbir hakkın mücadelesiz alınmadığını söyleyen Salıcı, “Eğer Gezi sırasında CHP, kendi mitingini iptal ederek Taksim Meydanı’na Beşiktaş’tan yürümeseydi, Gezicilere kapatılan Taksim Meydanı, bugün açılmış olmayacaktı. Her şeyin mücadelesini vererek, haklarımızı aynen kazanacağız” dedi. Salıcı, CHP’ye din üzerinden eleştiri yöneltip, saldırılarda bulunanların, Türkiye’nin camilerini satılığa çıkaranlar olduğunu ifade ederek, “Bize kendilerine etnik köken üzerinden saldırılarda, eleştirilerde bulunanlar, Türkiye’de Genelkurmay Başkanının dahi ‘Ben ne olduğunu bilmiyorum’ dediği bir süreci yürütenlerdir. Türkiye’de işçiden, emekten bahsedenler, 32’nci kattan düşen asansörün altında kalanlardır” dedi.
BARBAROS MAHALLESİ ELEŞTİRİSİ
Salıcı, Şişli’nin 3 mahallesinin yerel seçim öncesinde Sarıyer’e bağlandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Amaç, Sarıyer’de CHP’nin seçimi kaybetmesine neden olmaktı. CHP, hem Sarıyer’de hem Şişli’de seçimi kazandı, onların oyunlarını boşa çıkardı. Dün akşamki torba yasada Ataşehir’in Barbaros Mahallesi, Ümraniye’ye bağlanmaya çalışıldı. Öbürünün niyeti seçim kazanmaktı, bunun niyeti kasasını doldurmak. Çünkü Barbaros Mahallesi’nde finans merkezi kuruluyor. Finans merkezinde yapılan inşaatların ruhsat harçlarına Ümraniye Belediyesi göz koymuş durumda. Önceki, seçim kazanmak için harita değiştiriyordu, şimdikinin gözü daha kara, zengin olmak için harita değiştiriyor.”
“ÇARŞI İDDİANAMESİ ONLARIN BAŞINA ÇÖKECEK”
Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş Spor Kulübü taraftar grubu Çarşı’nın mensuplarının da bulunduğu kişiler hakkında iddianame hazırlandığına işaret eden Salıcı, Çarşı grubunun “Sık bakalım sık bakalım/Biber gazı sık bakalım/ Kaskını çıkar, copunu bırak/ Delikanlı kim bakalım” sloganına değinerek, şunları söyledi:
“Bunu söyleyen bir taraftar grubu, Taksim’de Gezi’nin haklarını savunmak dışında hükümeti devirmekle, terör örgütü kurmakla suçlanıyor. Allah aşkına bir Çarşı’ya bakın, bir de bunlar zamanında kurulan IŞİD’e bakın. Hangisinin terör örgütü olduğunu hep beraber görüyoruz zaten. Çarşı iddianamesi, onların başına çökecek. Buradan söz veriyorum, İstanbul’daki CHP örgütü adına söz veriyorum. Eğer o dava başlarsa, o iddianame kabul edilirse, Çarşı’nın direnişini mahkemelerde biz de takip edeceğiz. Biz, bu yoldan geri dönmeyeceğiz.”
Salıcı, “91 yıl sonra Türkiye, kurulduğundan çok daha zor koşullar altında. Bütün bu koşullara karşı 2015 seçimlerinde CHP’yi iktidar yapmak için bütün üyelerimizle, bize gönül veren herkesle, ayrım yapmadan herkesle bir arada, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu partinin neferleri olarak hep beraber mücadele edeceğiz ve insanlık ayıbı olan bu iktidarı ortadan kaldıracağız” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA