SON DAKİKA

Haberertesi

CENGİZ YAVUZ’DAN O KANUN TEKLİFİNE TEPKİ

CENGİZ YAVUZ’DAN O KANUN TEKLİFİNE TEPKİ
Bu haber 22 Aralık 2020 - 7:01 'de eklendi ve 236 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKLİ-SEN GENEL BAŞKANI: “MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) genel başkanı Cengiz Yavuz AKP tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifine tepki göstererek sıranın sendika ve sivil toplum kuruluşlarına geldiğini ifade etti.

“ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE”

Emekli-Sen genel başkanı Cengiz Yavuz’un açıklaması şöyle:
“Yerel Yönetimlerden Sonra Sıra Sivil Topluma Geldi: “İzin vermeyeceğiz!”
AKP iktidarı tarafından 12 Eylül kararnamesi niteliğinde bir teklif meclisten geçti. AKP tarafından Meclis’e sunulan “Kitle İmha Sılahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi”, Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Ne var ki onlarca maddelik kanun teklifinden yalnızca altısı teklif başlığıyla uyumluydu.

Dahası teklifin 15. Maddesi, İçişleri Bakanı ve valilere, derneklerin yönetiminde bulunan ve haklarında “terör soruşturması” açılan aktivistleri görevden alabilme, dernek faaliyetlerini geçici süreyle durdurabilme ve yönetimlerine kayyum atayabilme yetkisi veriyor.

Bu madde doğrudan sivil topluma karşı planlı bir saldırı niteliği taşımaktadır. Bu madde, belediyelere uygulanan kayyum politikalarıyla seçme ve seçilme özgürlüğüne vurulan darbe sonrası, doğrudan sivil toplumu hedef alan; örgütlenme özgürlüğüne vurulan çok ağır bir darbedir.

Yıllardır muhalif her sesi bastırmak için uydurulan terörle mücadele yaftası, bu defa da muhalif sivil topluma; bütün toplumun sesi olmaya çalışan muhalif derneklere yapıştırmayı hedefleyen bu madde Türkiye’de OHAL düzeninin devam ettiğinin açık ifadesidir.

Ancak bu karar, iktidarın toplumdan; muktedirin halktan korkusunun da açık bir ifadesidir. Korksunlar; zira Türkiye sivil toplumunun geleneğidir darbelere, yasaklara, anayasaya aykırı yasalaştırma çabalarına direnmek. Dün sendikamıza dernek olun derken bugün derneklere kayyum atarız diyen bu zihniyetten korkmuyoruz. Ne sendikamızdan ne sivil toplumdan ne de hak mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!
Sivil Topluma Kayyum Atanmasına İzin Vermeyeceğiz!”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA