SON DAKİKA

Haberertesi

CEMEVLERİ İBADETHANEDİR

CEMEVLERİ İBADETHANEDİR
Bu haber 02 Aralık 2014 - 19:34 'de eklendi ve 450 views kez görüntülendi.

MALTEPE BELEDİYE MECLİSİ ÖRNEK BİR KARAR ALIYOR
Vicdan rahatlatan önergeler

Maltepe Belediyesi personeli, inancına göre kurum tarafından belirlenecek ‘tatil’ günlerinde izin kullanabilecek.
Maltepe Belediye Meclisi’nden CHP ve AK Partili üyelerin ‘oy birliği’ ile komisyonlara gönderilen önergeler, Türkiye’nin aranan tablosunu çizdi.
Maltepe Belediyesi aralık ayı meclis toplantısında, çok önemli önergeler sunuldu. Belediye Başkanı Ali Kılıç başkanlığında yapılan oturumda, Noel ve Muharrem başlangıç günlerinin tatil olması önerildi. Meclisin oy birliği ile komisyonlara gönderdiği önergelere göre Maltepe Belediyesi personeli, hangi inanca dahil olduğunu kuruma yazılı olarak bildirecek. Bu durumda Aleviler Muharrem, Hristiyanlar da Noel başlangıcında birer gün izin kullanabilecek.
CEMEVLERİ İBADETHANEDİR
image
Aynı oturumda yine oy birliği ile ilgili komisyona havale edilen önerge ise, ilçe sınırları içerisinde bulunan Cemevlerine ‘ibadethane’ statüsü getirecek. Meclisi izleyen Maltepeliler önergelerden duydukları memnuniyeti ifade ederken, “Belediye Meclis üyelerimizin altına imza atacağı kararların, Türkiye’de örnek olacağına inanıyoruz” dediler.
MALTEPE’YE YENİ KARDEŞ İLÇELER GELİYOR
Maltepe Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis toplantısında önemli kararlar alındı. Toplantıda meclis görüşmelerinin sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi ve internette yayınlanması, İstanbul’un Adalar ilçesi Tunceli’nin Nazimiye ve Pülümür, Sinop’un Gerze, Erzincan’ın Refahiye, Konya’nın Tuzlukçu ve Erzurum’un Çat belediyeleri ile kardeş belediye olunması ile ilgili teklifin alt komisyonlarda görüşülmesi önerileri kabul edildi. Ayrıca, gündemde yer alan ve Esenkent’te yapımı tamamlanarak geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Bülbül Deresi Parkı’nın isminin Özgürlük Park olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Öte yandan, Çin’in Şangay Changing Belediye Başkanlığı ile Anhui Eyaleti Anging Belediye Başkanlığı’nın davetleri üzerine yapılacak ziyaretle ilgili teklifin alt komisyonlarda görüşülmesi de, oybirliğiyle onaylandı.
BAŞKAN KILIÇ ALMANYA GEZİSİ İLE İLGİLİ MECLİSE BİLGİ VERDİ
Toplantıdaki konuşmasına, belediyenin kasım ayında yaptığı faaliyetler hakkında Meclis üyelerini bilgilendirerek başlayan Ali Kılıç, “Geçtiğimiz ay dolu dolu geçti. Öncelikle bütçemiz İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylanarak kabul edildi. Meclis üyelerimizle Berlin ve Hamburg’u içeren bir Almanya gezisi düzenledik. Burada uyuşturucuyla mücadele merkezlerini, kadın dayanışma evlerini, kreşleri ve bir dizi sosyal yaşam alanlarını inceledik. Meclis üyelerimiz çok ciddi tecrübeler edindiler. Hamburg’da yapılan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili çok önemli brifingler alındı. Geçtiğimiz ayda yine Almanya’dan bir heyet ilçemize gelerek tesislerimiz gezdi ve gayet modern buldular. Yine fuar merkezimizle ilgili çok ciddi aşamalar kaydettik. Bu fuar projesi Ali Kılıç’ın ve ekibinin değil hepimizin olmalı. Öte yandan bu ayda Sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA