SON DAKİKA

Haberertesi

KASTAMONU’DA GÜNDEM SEÇİM VE YOLSUZLUK

KASTAMONU’DA GÜNDEM SEÇİM VE YOLSUZLUK
Bu haber 27 Aralık 2014 - 10:26 'de eklendi ve 473 views kez görüntülendi.

KASTAMONU’DAN SORUMLU SÜLEYMAN ÇELEBİ İKİ GÜNLÜK ÇALIŞMASINI BİTİREREK KENTTEN AYRILDI
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi:
“Komisyon Başkanı Köylü adını tarihe yazdıracak”
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, AK Parti Kastamonu Milletvekili ve TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’nün vereceği karar ile tarihe geçeceğini kaydetti.
Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’nün 5 Ocak’ta vereceği kararın beklendiğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, çıkacak olan kararın hem beşeri hem de ilahi adalet karşısında bir gün hesabının sorulacağını dile getirdi.
“HUKUK ADINA KOMİSYON KATLEDİLDİ”

Kastamonulu kimliğini taşıyan Hakkı Köylü’nün doğru olan kararı vermesi gerektiğine inandıklarını belirten Süleyman Çelebi: “Öncelikle iyi bilinmelidir ki hukuk adına Soruşturma Komisyonu katledilmiştir. Meclis Soruşturma Komisyonu’nun işlevsel olarak tam olarak görevini yerine getirmediğini düşünüyorum. Yapılması gereken, ifadesi alınması gereken birçok insanın ifadeleri alınmadı. İfadeler alınmadığı gibi ifadeler savsaklandı. İfade vermesi, hesap vermesi gerekenler korundu ve kollandı. Son duyumlarımıza göre ki doğru çıkmamasını temenni ediyoruz karar verilme aşamasında bir telefon geldiği ve karar açıklanmasının ertelenmesi gerektiği noktasında uyarı aldıklarını ve ondan sonrasına karar açıklanmasını ertelediklerini öğrendik. Dışarında bir müdahale ile bu kararlar erteleniyorsa o zaman çok daha vahim durumlar meydana gelecektir. Kastamonu halkı 17 ve 25 Aralık tarihinde yaşanan olayları mutlaka sorgulayacaktır. Vatandaşlarımız Kastamonu Milletvekili ve Komisyon Başkanı olan Hakkı Köylü’den gün gelecek sürecin hesabını isteyecektir. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü vereceği karar ile her iki durumda da tarihe geçecektir. Ben diliyorum ki tarihe adı gibi geçsin. Hakkı Köylü 5 Aralık’ta Türkiye tarihine hukukçuluğu, dürüstlüğü ve adaleti ve Kastamonulu kimliği ile geçsin. Kastamonulu olmak bunu gerektirir ancak kendisi farklı yönden tarihe adını yazdırmak istiyorsa onu da kendisi bilir. Vereceği karar hem Milletvekili olduğu Kastamonu’nun vicdanında hem de Türkiye’nin vicdanında gün gelecek hesabı görülecektir” diye konuştu.
SÜLEYMAN ÇELEBİ: “PARTİLİLERİMİZ CHP’NİN KİMLİĞİNE UYGUN DAVRANMAK ZORUNDADIR”
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP çatısı altında siyaset yapan herkesin partinin kimliğine uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
CHP’Lİ ESKİ MİLLETVEKİLİNE GÖNDERME
22. Dönem CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım’ın uçakta karşılaştığı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile aralarında geçtiği iddia edilen “Efendim AK Parti’ye Kastamonu’da seçimleri ben kazandırdım! Ben aday olmasaydım Kastamonu Belediye Başkanlığı seçimlerini MHP kazanacaktı! Ben aday oldum 4-5 bin oy alarak AK Parti’nin kazanmasına katkı sağladım” şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine görüşlerini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, yapılan açıklamaların talihsizlik olduğunu ifade etti.
CHP Kastamonu Eski Milletvekili Mehmet Yıldırım’ın yaptığı açıklamalardan CHP Genel Merkez’in haberdar olduğunu aktaran Süleyman Çelebi, parti içi mekanizmaların bu açıklamalar doğrultusunda gerekli değerlendirmeyi yapacağını kaydetti.
“AÇIKLAMALARI PARTİ İÇİ MEKANİZMALAR DEĞERLENDİRECEKTİR”
CHP çatısı altında siyaset yapanların ve yapacak olanların partinin kurumsal kimliğine mutlaka uygun davranması gerektiğine vurgu yapan Çelebi: “Mehmet Yıldırım’ın gazetelere yansıyan haberlerinden ve açıklamalarından bilgimiz var. Eğer kendisi toplantıya katılmış olsa idi bu iddiaları eski bir vekil olarak kendisine soracaktım. Herkesin her yerde siyaset yapma hakkı mutlaka vardır. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapanların partin kimliğine uygun davranması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Tam olarak böyle bir açıklama yaptı mı yapmadı mı tam olarak bilemiyorum fakat yapılan açıklamalar tekzip de edilmedi. Yapılan veya yapıldığı iddia edilen açıklamalar CHP’nin kendi iç mekanizmaları çerçevesinde değerlendirilecektir. Bu konuda ne kadar bilgi, belge ve doküman var ise derlenerek muhataplarına hesabı sorulacaktır. Yazılanlar gerçekten doğru ise son derece talihsizliktir. 22. Dönemde Milletvekili olarak parlamentoda görev yapmış, belediye başkanı adayı olmuş bir kişinin böyle açıklamalarda bulunması kabul edilemez” açıklamasında bulundu.
“CEMAAT ÜZERİNDEN CHP’YE İHALE ÇIKARTILMAYA ÇALIŞILIYOR”
CHP İzmir Milletvekili Birgül Güler Ayman’ın Kastamonu’da katıldığı bir konferansta sarf ettiği ‘Seçimlerde Cemaat ile CHP ittifak yaptı’ açıklamasına da değinen Süleyman Çelebi: “Cumhuriyet Halk Partisi’ni Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu temsil eder. Bu soru Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na çeşitli platformlarda birçok kez soruldu.’ Paralel Yapı’ diye iddia edilen ‘Hizmet Hareketi’ ile şu zamana kadar ittifak içerisinde olanlar çekildi kenara, CHP’ye ihale çıkartmaya çalışıyorlar. Çıkarılan ihaleye ise bazı arkadaşlarımız dolaylı ve dolaysız olarak alet oluyorlar. Biz CHP olarak her kesimin oyuna talibiz. Geçmişte AK Partiye oy vermiş olan her türlü cemaat kesiminden oy almak isteriz. Ancak şu iyi bilinmelidir ki CHP’nin hiç kimseyle en ufak bir ittifak ilişki yoktur. Cemaatlerle geçmişte çok iyi ilişki kuranlar yaptıklarını örtbas etmek için yeni bir algı operasyonu oluşturuyorlar. AK Parti’nin en iyi yaptığı çalışma gündem değiştirme yönünde yaptığı projeleridir. Maalesef altını çizerek söylüyorum birkaç arkadaşımız bu projelere alet oluyorlar. Parti içi mekanizmalar uygulamaya konulmuştur. Parti Meclisi’miz Birgül Güler Ayman’ı disiplin kuruluna sevk etmiştir. Bundan sonra konuşmanın gereği yok. Parti içi hukuki süreç işleyerek kararı verecektir” diye konuştu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA