SON DAKİKA

Haberertesi

ÇANKAYA’DA KENTSEL DEĞİŞİM

ÇANKAYA’DA KENTSEL DEĞİŞİM
Bu haber 31 Temmuz 2015 - 12:22 'de eklendi ve 393 views kez görüntülendi.

GECEKONDULAR YIKILARAK ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR
Çalışmalarını planlı ve sağlıklı bir şehirleşme politikası ile yürüten Çankaya Belediyesi, Ankara’nın yıllardır en büyük yapılaşma sorunu olan gecekonduları temizlemeye kararlı.
GÖRÜNTÜ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE NEDEN OLAN YAPILAR YIKILACAK
Madde bağımlılarının barınağı, katı atık toplayıcılarının deposu haline gelen metruk 1000 gecekondu yıkılacak. Nüfus artışı, hızlı kentleşme, altyapı ve planlama yetersizliği, kaynak yetersizliği, siyasetçi ve yöneticilerin yanlış yaklaşımları nedeniyle büyük kentlerin en büyük ürünü gecekondular, Çankaya’da yıkılıyor.
TESPİT EKİBİ KURULDU
Çalışmalarını planlı ve sağlıklı bir şehirleşme politikası üzerine kurgulayan Çankaya Belediyesi park alanlarında ve yollarda kalan, boş olması nedeniyle madde bağımlıları tarafından işgal edilen ya da katı atık toplayıcılarının depo alanı olarak kullandığı gecekonduların tespiti için 4 kişilik ekip oluşturdu.
15 MAHALLEDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Belediye ekipleri 15 mahallede yaptığı taramalar sonrasında bin gecekonduyu kayıt altına aldı. Tespiti yapılan gecekondular, İmar Kanunu çerçevesinde değerlendirilecek ve yıkım işlemlerine hız verilerek ileride oluşacak olumsuzlukların ortadan kaldırılması sağlanacak.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA