SON DAKİKA

Haberertesi

BÜYÜKÇEKMECE’YE BİR ONUR DAHA

BÜYÜKÇEKMECE’YE BİR ONUR DAHA
Bu haber 24 Haziran 2015 - 10:59 'de eklendi ve 514 views kez görüntülendi.

ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİK “AVRUPA DİPLOMASI” GETİRDİ
Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından verilen en prestijli ödüllerden biri olan “Avrupa Diploması” ödülüne layık görüldü.
STRAZBUR’DAKİ TÖRENDE TÜRKİYE’DEN İKİ BELEDİYEYE ÖDÜL VERİLDİ
image
Avrupa Konseyi, 21 Nisan 2015 tarihinde Avrupa Ödülü (Europe Prize)’ın ilk ödülü olan “Avrupa Diploması” ödülünü Türkiye’den Büyükçekmece ve İzmir, Karşıyaka belediyelerinin almaya hak kazandığını açıklamıştı. Büyükçekmece Belediyesi, Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen törenle ödülünü aldı.
“AVRUPA KENTİ BÜYÜKÇEKMECE” SLOGANI GERÇEK OLDU
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yoğun programı nedeniyle katılamadığı ödül törenine Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış ve Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce katıldı.
COŞKUN TANIŞ: “BU ÖDÜLLERE LAYIK OLACAĞIZ”
image
Ödül töreninde konuşan Başkan Vekili Coşkun Tanış, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün çağdaş projeleri sayesinde Büyükçekmece’nin tüm dünyada tanınan bir Avrupa kenti olduğunun altını çizerek; “Bir Avrupa kenti olan Büyükçekmece’nin layık olduğu bütün ödülleri teker teker almaktayız. Büyükçekmece Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada örnek çalışmalarını ve projelerini sürdürecektir” ifadesini kullandı.
BAŞKAN HASAN AKGÜN: “ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”
image
Avrupa Konseyi tarafından verilen “Avrupa Diploması” ödülünün çok önemli bir ödül olduğunu vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ödülün, belediyenin pek çok başarılı kriterlerinin değerlendirilmesi sonucunda verildiğini belirterek; “Bu ödül aslında sadece Büyükçekmece Belediyesi’ne değil, Büyükçekmece’nin bir Avrupa kenti olmasına katkı sağlayan Büyükçekmece ailesine de verilmiştir. Ülkemize ve Büyükçekmece’mize hayırlı olsun” dedi.
ÖDÜLÜN VERİLME NEDENLERİ
Ödül, Büyükçekmece Belediyesi’nin Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin programlarına katılımı, uygulamaları hakkında bilgilendirme günleri düzenlemesi, “Avrupa Günü Kutlamaları” etkinlikleri, “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası” kapsamında yaptığı başarılı faaliyetleri ve “12 Yıldız Şehir” unvânına sahip olması kriterleri göz önünde bulundurularak verildi. Özellikle de Büyükçekmece Belediyesi’nin, AB’ye üye kardeş şehirleriyle olan ikili ilişkileri ve ortak projeleri, uluslararası ilişkilerdeki aktif ve lider rolü ödülde önemli bir etkin oldu.
AVRUPA DİPLOMASI NEDİR?
Avrupa Konseyi, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955 yılından bu yana Avrupa Ödülü programı uyguluyor. Buna göre birinci aşamada ‘Avrupa Diploması’, ikinci aşamada ‘Avrupa Şeref Bayrağı’, üçüncü aşamada ‘Avrupa Şeref Plaketi’ ve son aşamada ‘Avrupa Ödülü’ veriliyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA